Protest nadat Duits-Joodse zangeres moet ketenen met Davidster...

2021-11-22 01:31:54 By : Ms. Sunny Wu

Honderden mensen demonstreerden dinsdagavond in een hotel in Leipzig, Oost-Duitsland, omdat een Duits-joodse zanger daar zou zijn gevraagd zijn davidsster-ketting af te doen. De aanwezigen wilden hun solidariteit betuigen met de muzikant Gil Ofarim en met Duitse joden in het algemeen.

Ofarim plaatste beelden op Instagram waarin hij zegt dat een medewerker van de hotelreceptie hem had gevraagd de davidster, een joods symbool, te verwijderen voordat hij kon worden ingecheckt. Hij zou een kwartier genegeerd zijn, terwijl andere gasten werden geholpen. De video leidde tot verontwaardiging bij onder meer joodse organisaties. De politie onderzoekt of er daadwerkelijk sprake was van jodenhaat. Als het is gezegd, is het duidelijk antisemitisme, aldus een woordvoerder.

De directie van het betrokken Westin hotel zegt het incident uiterst serieus te nemen. Volgens Duitse media zijn medewerkers naar huis gestuurd.

Gil is de zoon van de Israëlische zangeres Abi Ofarim, die vooral in de jaren zestig met zijn toenmalige vrouw Esther internationaal bekend werd als het zangduo Esther & Abi Ofarim, met onder meer het nummer Cinderella Rockefella.

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.