Waarom het tijd wordt dat ook jij een gouden ketting gaat dragen

2021-11-03 06:01:45 By : Ms. Tina Xiong

Laat je bij je keuze voor een gouden ketting wel leiden door het aloude Esquire-criterium: stijl.

Mijn vrouw is van mening dat ik geen man ben voor een gouden ketting. Belangrijk om dit vooraf te melden. Ik vermoed namelijk dat veel vrouwen dat hun echt niet de persoon vinden is voor een gouden ketting. Dat komt omdat de gouden ketting in Nederland te lijden heeft van een stigma.

Gouden kettingen gedragen door Sjonnies van het kamp van door gangsters uit de Bijlmer. Dat zijn een beetje de gouden van het moet spectrum waarbinnen. Op televisie zie je 'm ook alleen maar terug in die gedaante. In de New Kids-filmserie dragen Barrie Butsers en Richard Batsbak uit Maaskantje een ketting (én een trainingsjack én een matje én een blik bier), maar in videoclips van de Green Gang uit de Bijlmer zie je de gang-leden ook grote kettingen meetorsen. In Amerikaanse tv-series zijn het juist Italiaanse maffiosi die een gouden ketting dragen, bij voorkeur met keurig kruisje.

Goud wordt bijzondere kwaliteiten toegedicht. De oude Egyptenaren bedachten edelstenen al met spirituele en religieuze religieuze functies. Het is altijd populair bij Amerikaanse rappers, een ketting in de vorm van het lichaam van Jezus, is altijd populair bij Amerikaanse rappers. De leden van Run DMC hadden toen al hun dookie ketting, de gouden ketting in de vorm van een touw, soms touw ketting genoemd.

De belangrijkste reden dat deze heren zo'n ketting, is natuurlijk het materiaal: goud is een statement. Een gouden ketting communicerende welvaart, een gouden ketting als succesvolle ondernemer/rapper/bov, met de jouwe Rolex. Maar met name in de wondere wereld van de hiphop wordt Mr. T, BA Barracus uit de hitserie The A-Team, iets te letterlijk als voorbeeld genomen. Daar geldt: wil je succes uitstralen, dan moet je je goud zo opzichtig mogelijk dragen. Misschien moet je daarom maar niet succes uit willen stralen.

Laat je bij je keuze voor een gouden ketting leiden door het aloude Esquire-criterium genaamd stijl. Zelf draag ik een dunne ketting met een kruisje – ja, soms zelfs over de coltrui. Het voordeel bij mij is dat mensen niet snel meer ergens van opkijken. Maar geloof me, het ging snel genoeg, zowel voor jou als voor de toeschouwers. Heb je een rond gezicht, dan is de v-vorm van een diepere ketting geschikt. Heb je een puntige kin, dan verleden een korte ronde ketting beter, al is de dikte van de ketting vaak nog bepalender voor de uitstraling. Onthoud: hoe dikker, hoe opvallender (tot een dikte van 6 mm is het allemaal nog te overzien).

Voor het type goud geldt dat geelgoud het opzichtigst is. Witgoud is subtieler, maar dat moet je goed onderhouden. Roségoud is voor de durfallen onder ons. Je kunt gaan mixen en matchen, met verschillende kettingen van lengtes over elkaar – een beetje op de manier je veel mannen armbandjes in veelvoud ziet dragen (Jeroen Pauw). Persoonlijk vind ik dat iets te BA Barracus.

Het type ketting komt ook in vele schakelvarianten, van de gewone basisschakelketting tot de Cubaanse van Gourmette-ketting (met ovale schakels) en de vossenstaartketting (met twee rijen ovale schakels). Probeer gewoon even uit wat bij je verleden. En bedenk: zoals je het zelf ziet, zo zullen anderen het ook percipiëren.