Prinses Amalia draagt twee jurken op nieuwe portretfoto's

2021-12-27 02:13:53 By : Ms. Aileen Zhou

Harper's Bazaar legt haar verjaardagslooks onder de loep.

EEr is er een jarig! Ter gelegenheid van prinses Amalia's 18e verjaardag poseert ze op een paar splinternieuwe portretfoto's, in twee verschillende jurken. Feestelijke looks naar ons hart, hoor.

Nu prinses Amalia achttien jaar oud is, zal er het een en ander voor haar gaan veranderen: daar schreven we eerder al over in dit stuk. Maar het betekent ook: nieuwe foto's! Zo fotografeerde Frank Ruiter – die eerder portretten van Eva Jinek en Roxeanne Hazes maakte – haar dit jaar in Huis ten Bosch. Op de gedeelde foto's draagt ze twee verschillende jurken: een rode en zwarte met goudkleurige details.

De rode jurk is afkomstig van Max Mara, tevens een favoriet label van haar moeder. Ze combineert het lange, geplooide exemplaar met een riem(pje) en bijzondere accessoires. Zo zijn haar goudkleurige ketting en oorbellen afkomstig van See Me: een label dat vrouwen steunt die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. De oplettende kijker heeft de oorbellen ongetwijfeld eerder gezien – Amalia droeg ze in 2020 tijdens Koningsdag.

Shop hier de jurk in de stijl van prinses Amalia

Voor de tweede serie – geschoten in de Chinese zaal – koos de prinses voor een jurk van het Nederlandse label LaDress. De jurk heeft gouden details en veel laagjes en ruffles, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de viering van Amalia's verjaardag 'privé', al zal er in de openbare ruimte genoeg voor haar georganiseerd worden: zo zullen meerdere gemeenten de compositie Amalia Achttien laten spelen en worden burgers opgeroepen om de vlag en wimpel buiten te hangen. Lang zal ze leven!

Shop hier de jurk in de stijl van Prinses Amalia