MAG DAT: een fluorescerend poppetje langs de weg zetten in Apeldoorn? - indebuurt Apeldoorn

2021-12-27 02:12:45 By : Ms. Lucky Yuan

Als we de naam Victor Veilig zeggen, denk je vast niet meteen aan deze poppetjes. Toch ken je ze ongetwijfeld en spot je misschien wel dagelijks een exemplaar langs de weg in Apeldoorn. Deze poppetjes herinneren automobilisten eraan dat hier kinderen op straat spelen en dat ze rustig moeten rijden. Maar mag je deze geelgroene figuurtjes zomaar ergens neerzetten? En mogen die daar dan onbeperkt blijven staan? Zochten wij voor je uit!

De poppetjes zijn niet meer weg te denken uit de straten. Hoe zit dat met de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Apeldoorn?

Volgens Verkeersborden.nl mag Victor Veilig bijna overal staan. “Je dient ze zo neer te zetten dat ze het andere verkeer niet in gevaar brengen. Plaats Victor Veilig op een groenstrook, bij een erfafscheiding of bij de stoeprand.”

Hoewel er in de APV van Apeldoorn niet specifiek wordt gesproken over de verkeersmaatjes, lezen we wel in de plaatselijke verordening dat het plaatsen van een voorwerp op of aan een openbare plaats mag. Zolang het niet in strijd is met de publieke functie van die plaats en zolang het het wegverkeer niet hindert of in gevaar brengt. De gemeente gedoogt de Victor Veilig-poppetjes, tenzij de verkeersveiligheid in het geding is. De poppetjes moeten bovendien het onderhoud aan de weg, de stoep of het gazon niet hinderen.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

A post shared by Johan van den Tol (@johanvandentol)

Het antwoord op de vraag van de fluorescerende poppetjes is dus: ja. Verkeersborden.nl raadt aan om de pop ergens aan vast te maken. Dat helpt tegen zowel diefstal als het omvallen. “Boor een klein gaatje in deze pop en maak hem vast met een ketting of touw. Om te voorkomen dat het vlaggetje wordt gestolen, kun je het zeer eenvoudig vastmaken met een schroefje. Als je de pop elke avond binnenhaalt, gaat de pop langer mee.”

We hebben in Apeldoorn kliko’s in vele kleuren: groene, grijze, oranje en blauwe. Maar waar laat je die containers allemaal?…

Zó reageerde het zorgpersoneel van het Gelre ziekenhuis op jullie kerstkaarten!

Met jullie hulp heeft de redactie van indebuurt Apeldoorn ontzettend veel zorgpersoneel van het Gelre ziekenhuis blij kunnen maken met een lieve kerstkaart, een bijzondere brief of een mooie tekening.

Personeel Gelre Ziekenhuis ontvangt jullie kerstkaarten: ‘Wow, wat super!’

7x dit is waarom je een elektrische scooter wilt (en hier in Apeldoorn koop je die)

Aangeboden door Bike Centre Holland

Personeel Gelre Ziekenhuis ontvangt jullie kerstkaarten: ‘Wow, wat super!’

Blijf op de hoogte van alles uit Apeldoorn

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden