Goud of zilver? Zo kom je erachter welke kleur sieraden het beste bij jou passen

2021-12-20 02:47:50 By : Mr. Liang Wen

Wist je dat het geheim van een goede outfit in je sieraden zit? De juiste ketting of oorbel laat je outfit nog meer stralen. Als je wilt weten welke kleur sieraden het beste bij je passen, dan hebben we goed nieuws. Er is een heel makkelijk trucje om te ontdekken met welk edelmetaal jij helemaal tot je recht komt! 

Er werd wel eens gedacht dat vrouwen met blond haar het beste voor zilveren voorwerpen kunnen kiezen en dat gouden sieraden passen bij vrouwen met bruin of zwart haar. Hoewel we dit veel zien, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Je huid, vooral de ondertoon van je huid, speelt een grote rol in welke kleur sieraden het beste bij je passen.

Gelukkig is het niet zo moeilijk om erachter te komen wat je ondertoon is. "Om daar achter te komen, hoef je alleen maar een stuk wit papier naast je gezicht te houden", legt visagiste Sarah-Jane Froom uit aan Stylist. “Als je er dan een beetje geel of goud uitziet, betekent dit dat je een olijf/gouden ondertoon hebt. Als je er een beetje rood of roze uitziet, heb je een koele ondertoon.” Daarnaast kan het ook zijn dat geen van jullie jezelf spot. “Dan heb je een neutrale ondertoon.”

Aan de hand van je ondertoon kun je bepalen welke kleur bij je past, legt Froom uit. "Gouden sieraden passen het beste bij sieraden met een olijf- of gouden ondertoon, en zilver past beter bij een koele ondertoon." De visagist raadt je dan ook aan om goed naar de kleur van je ondertoon te kijken om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur sieraden draagt. Al gaat het er uiteindelijk om wat jij het leukst vindt.

Er is trouwens ook nog een andere truc om erachter te komen welke ondertoon je hebt. En dat is misschien makkelijker dan de methode die Froom aanraadde. Je kunt ook naar de aderen aan de binnenkant van je pols kijken. Zijn die blauw? Dan betekent het dat je een koele ondertoon hebt. Zien je aderen er nogal groen uit? Dan heb je een warme ondertoon. En kun je niet echt zien of je blauwe of groene aderen hebt? Dan kun je bepalen dat je een neutrale ondertoon hebt. In het laatste geval heb je geluk. Zowel gouden als zilveren sieraden staan ​​goed bij mensen met een neutrale ondertoon.

Naast zilver en goud zijn er natuurlijk ook rosékleurige sieraden. Hoewel deze kleur minder vaak gespot wordt, is het een elegante kleur. Rosé staat het beste bij een warme ondertoon en bij mensen met een neutrale ondertoon. Niet zo gek, als je erover nadenkt. Je hebt natuurlijk roségoud en rosékleurige sieraden passen perfect bij gouden sieraden.

Bron: Marie Claire | Afbeelding: BrunoPress

Geen update meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!