Zoë Kravitz' stijlontwikkeling; denim, lange jurken en veel YSL

2022-05-27 18:59:22 By : Mr. Vic Wang

Benieuwd naar wat de actrice uit haar kast trekt? Je vindt het hier.

Onvermoeibaar en onweerstaanbaar: actrice en regisseur Zoë Kravitz straalt het allemaal uit. Als dochter van rockster Lenny Kravitz en Cosby Show-actrice Lisa Bonet heeft de 33-jarige de cool vibe volledig onder de knie. Zelfs in peperdure custom-made designerjurken is ze de tofste vrouw in de ruimte.

Koop hier de ELLE met Zoë Kravitz op de cover >

Hoewel de jonge Amerikaanse haar naam (ouders en schoonfamilie; hallo Jason Momoa) mee heeft, weet ze inmiddels haar eigen pad te bewandelen in Hollywood. Ze was een ster in shows als Big Little Lies en High Fidelity en tegenwoordig domineert ze het witte doek in The Batman met Robert Pattinson en was ze te zien in X Men: First Class.

Trek haar een vuilniszak aan en Zoë weet 'm nog te rocken. Toch zetten we onze favoriete looks van de ster voor je op een rijtje. Zin in Saint Laurent? Coming up. Heb je meer met tanktops en spijkerbroeken? Ook dat heeft Zoë in de aanbieding.

Voor de première van haar nieuwste film, The Batman, ging Zoë gekleed in een jurk van Oscar De La Renta. De oplettende kijker is het niet ontgaan dat haar decolleté wordt versierd door de silhouetten van twee katten. Uiteraard is dit een knipoog naar haar rol als Catwoman.

De zomer in the Big Apple is alles behalve vergevingsgezind. En dus doet Zoë er alles aan om zich zo luchtig mogelijk te kleden. In juli 2021 stapt ze de deur uit in een blauwe tanktop, lange grijze (en luchtige) rok, slippers, een groene Telfar-tas én zonnebril. Perfect voor een plakkerige dag in de stad.

Wit, lang én rugloos. Na de Oscars 2022 (je weet wel, die waar Will Smith Chris Rock een klap verkocht) verscheen Zoë op de afterparty, gehost door Vanity Fair, in deze adembenemende jurk. Gemaakt door Saint Laurent, uiteraard. De actrice hield het simpel en liet accessoires achterwege zodat het kledingstuk voor zichzelf kon spreken.

De actrice ging in februari 2022 gehuld in een prachtige Saint Laurent jurk voor de Londense première van haar nieuwe film, The Batman. Op de rode loper werd ze vergezeld door haar tegenspeler Robert Pattinson. De bovenkant van haar jurk lijkt verdacht veel op de bat signal. Toeval? Wij denken van niet.

Inmiddels is het wel duidelijk dat rokken tot de grond helemaal Zoë's ding zijn. Op het Met Gala in september 2021 toverde ze wederom een prachtexemplaar uit haar designerkast. Haar jurk veranderde de loper in haar persoonlijke catwalk en maakte de tongen los. Voornamelijk door het gebrek aan stof. Wij zeggen: go, Zoë. Je ziet er fenomenaal uit.

Vlak voor de Oscar-uitreikingen in maart 2022 liet Zoë zich nog even zien bij het Saint Laurent Pre-Oscars feestje. In een doorschijnende top, pumps en een spijkerbroek wist ze ook in een casual 'fit de show te stelen.

Als ambassadrice van het sjieke Franse merk Saint Laurent, kon Zoë het niet achterwege laten om een jurk van hen naar het Met Gala in 2019 te dragen. De jurk was met zwarte lovertjes bedekt en werd afgemaakt met parel oorbellen en zilveren armbanden. En kijk dan even hoe mooi!

In mei 2019 trok Zoë een lime groene broek aan naar een Hulu-evenement. Oud-kijkers van de Cosby Show kunnen niet anders dan concluderen dat de jonge Kravitz die dag als twee druppels water op haar moeder leek.

Tijdens het Met Gala in 2018 liet Zoë haar Heavenly Body (het thema, duh!) zien in een kanten Saint Laurent-jurk. Dat de actrice niet vies is van een beetje bloot maakt ze hiermee maar al te duidelijk.

Pastel, regenboog en hella sexy; Zoë bestormde de rode loper van de Emmy's 2017 in een ensemble van Dior Couture.

Hoewel Zoë zich in de afgelopen jaren vooral laat verleiden door rokken die de grond raken, was ze in 2016 nog te porren voor mini-jurken. Of eigenlijk een oversized t-shirt en gehakte sandalen. Haar blonde pixie-cut (en koffiebeker) maken het geheel af.

Als er één ding is waar Zoë en YSL elkaar in hebben gevonden, is het silhouetten. De actrice verscheen bij het YSL Beauty Hotel in deze velvet jurk uit onze dromen. Ze maakte het geheel af met een paar puntige stiletto's en statement oorbellen.

Dat Zoë niet schuw is voor een 'naked dress' is inmiddels wel duidelijk. In februari 2019 trok ze het naar een nieuw niveau en verruilde ze haar gebruikelijke jurk voor een rok en bh-top van 18K goud. Afgemaakt met een YSL-tas was ze er klaar voor het feest over te nemen.

In april 2022 trok Zoë de straten van New York in met een vrij herfstige outfit. Niet alleen de kleuren deden denken aan het najaar, ook de zware stoffen en boots gaven deze vibe af. Desalniettemin ziet ze er fantastisch uit; casual queen for the win.