Zien: deze oorbellen heeft Amalia allemaal gedragen. - Modekoningin Máxima

2022-08-19 20:42:02 By : Ms. Leslie Wei

Amalia en sieraden, daarvan zien we er steeds meer. In deze blog kijken we naar haar oorhangers. Welke heeft ze in het openbaar gedragen?

Moderator Petra speurde naar de oorhangers die Prinses Amalia heeft gedragen. De teller staat op dit moment op 12.

1. Tijdens de Feria de Abril in 2019 waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met hun gezin aanwezig, om te vieren dat ze elkaar daar 20 jaar geleden hebben ontmoet. Amalia droeg, evenals haar moeder en 2 zussen, een japon van Fabiola1987. De gele oorhangers komen hier ook vandaan, evenals de stola.

2. Tijdens een privé diner bij het Italiaanse consulaat droeg Prinses Amalia rode oorhangers bij een witte jurk met rode bloemen en rode pumps. 

Yesterday evening, Dutch Royal Family, that is, King Willem-Alexander, Queen Maxima, Princesses Catharina-Amalia, Alexia and Ariane attended a private dinner at the Italian consulate in Seville. pic.twitter.com/bAYmPppXa0

3. In februari 2020 ging het Koninklijk gezin op wintersport naar Lech. Tijdens de fotosessie droeg Prinses Amalia gouden creolen.

4. Koningsdag 2020. Door corona moest deze dag helaas een Woningsdag worden. Maar, het Koninklijk gezin was wel feestelijk gekleed! Prinses Amalia droeg prachtige oorbellen met een bijzonder verhaal van See Me. Het Amsterdamse label SeeMe zet zich in voor slachtoffers van huiselijk geweld.

5. Ook op Koningsdag 2021 hadden we nog geen gewone viering van Koningsdag. Toch liet het Koninklijk gezin zich wel zien. Prinses Amalia droeg diamanten oorstekers van Máxima, met daaraan aquamarijnen van koningin Juliana.

“Er is een mogelijkheid om stenen onderling te wisselen. Dat deed Máxima in het verleden al meermaals, en Amalia nu dus ook.”

Josine schreef eerder in een blog over deze oorbellen: “Passend bij haar lichtblauwe blouse en mantel, koos Amalia voor oorbellen van diamant en aquamarijn. Juwelen van deze lichtblauwe steensoort kreeg Juliana op belangrijke momenten in haar leven cadeau van intimi, met een prachtige verzameling als resultaat. De oorbellen kreeg Juliana bij haar huwelijk van haar schoonmoeder, prinses Armgard. Het gaat om briolette geslepen aquamarijnen, vermoedelijk uit Armgards eigen collectie. Maar daar stopt het verhaal niet, want de stenen hangen aan de diamanten oorbellen die Máxima in 2009 cadeau kreeg van Willem-Alexander. Toen hing er een steen van bloedkoraal aan, maar er is dus een mogelijkheid om stenen onderling te wisselen. Dat deed Máxima in het verleden al meermaals, en Amalia nu dus ook.”

6. Het koninklijk gezin was op 12 mei 2021 aanwezig bij het muzikale feest van Avro Tros, dat de zondag daarop werd uitgezonden op NPO1. Prinses Amalia leende oorbellen van haar moeder.

7. Tijdens de zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch in juli 2021 zagen we Prinses Amalia met deze gouden oorhangers van Maria Nilsdotter. De oorhangers heten Chaos Queen Earrings (hoe grappig!) en kosten € 240,- per stuk. Ze droeg deze oorhangers overigens ook tijdens de zomerfotosessie in 2020.

8. Ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Prinses Amalia werd er een boek geschreven over haar, door Claudia de Breij. Op een foto met haar samen, draagt Prinses Amalia onderstaande oorhangers. Waar de oorhangers vandaan komen is niet bekend (tips zijn welkom!).

Overigens droeg Prinses Amalia deze oorhangers ook tijdens een repetitie van The Streamers bij Paleis Noordeinde, voor Koningsdag 2021. Op deze foto zijn de oorhangers beter te zin. Tips over de ontwerper zijn welkom!

9. Natuurlijk werden er ter gelegenheid van haar verjaardag ook foto’s vrij gegeven. Op de foto met rode jurk draagt Amalia de bekende oorhangers en een ketting van See Me. Op de foto met de zwarte jurk draagt ze oorhangers in een bloemvorm. Hopelijk is het met dit ingezoomde stukje foto zichtbaar!

10. Op 8 december 2021 werd Prinses Amalia, binnengeleid in de Raad van State. Ze droeg daarbij prachtige nieuwe oorhangers van Ross-Simons, een Amerikaans familiebedrijf dat in 1952 werd opgericht. De oorhangers hebben beide 9 hangers, bij elkaar 18. Wat een mooie symboliek.

11. Op Koningsdag 2022 droeg Amalia goudkleurige creolen in een iets groter formaat. Ook tijdens de zomerfotosessie en in Noorwegen, bij het tweede verjaardagsfeest van Ingrid Alexandra, doken ze op.

En dan is daar nog nummer 12. Of beter gezegd: een vermoeden van nummer 12. Bij haar tiaradebuut in Noorwegen bedekten Amalia’s blonde lokken haar oren, maar aangezien ze ook een broche en ring van kunziet draagt, vermoed ik dat ze ook de ook de bijpassende oorhangers droeg.

Foto’s ©RVD en ©PPE. Overname verboden.

Wat wordt Amalia een mooie jonge vrouw en wat staan haar de oorhangers goed. De gouden hartjes oorhangers van SeeMe vind ik het mooist bij haar staan. Ga er maar aan staan, net 15 jaar en dan een statement maken door oorbellen met een boodschap te dragen op Woningsdag. Wat een mooi gebaar! En verder vind ik het logisch dat ze af en toe te rade gaat bij haar moeder of een duik neemt in de juwelenkluis, why not?

Heeft niets met oorbellen te maken maar vind dat het rode jurkje van nr 2 in spanje amalia erg goed staat.

Wat een schitterende verjaardagsoorbellen toch! Maar wat heeft ze op deze foto de ogen van haar moeder!

Wat leuk dat we Amalia steeds meer in de spotlights zien. Deze oorbellen staan allemaal mooi. Heel benieuwd waar ze ons nog meer mee gaat verrassen

Met alle respect voor Josine, vind ik toch dat Amalia nog niet op dit blog op deze manier dient te worden becommentarieerd, laat haar toch nog een poosje haar eigen persoonlijkheid en stijl ontwikkelen en met haar moeder vergelijken vind ik al helemaal bizar.

Daar sluit ik me bij aan, laat ze toch lekker van haar studententijd kunnen genieten, hopelijk buiten de schijnwerpers, ze zal haar hele leven nog gevolgd worden! Zou fijn zijn beeldmateriaal voorlopig, voor de Kroonprinses, even bij de officiele optredens te houden, zoals bijvoorbeeld straks als ze er voor t eerst op Prinsjesdag bij is!

Maar dit zijn toch juist foto’s van ‘officiele’ gelegenheden, toch geen foto’s tijdens privé momenten?

Ik heb nummer 2 als een privédiner omschreven, maar daarmee bedoel ik dat de pers niet mee naar binnen mocht. Bij aankomst mocht er wel gefotografeerd worden, want er waren meerdere beroemdheden aanwezig. Sorry voor de verwarring. Wbt het commentariseren: nu Amalia 18 is geworden en ze ook meer in de publiciteit zal treden, worden de grenzen wat betreft modenieuws ook opgerekt. Blijft staan natuurlijk dat er wel respectvol gereageerd moet worden, maar dat moet ook bij moeder Máxima 😉

Leuke collectie oorbellen heeft Amalia. Zijn bijna allemaal lange oorbellen, zou ik niet kiezen, maar ze staan haar goed!

Ik vermoed dat de keuze voor lange oorbellen o.a. te maken heeft met de vorm van haar gezicht, denk je ook niet?

ik denk het ook, het staat haar ook goed, maar niets voor mij😊

Nr 1: deze passen goed bij de outfit, maar vind ik niet zo mooi. Nr 6: vind ik niet zo bij haar passen. De andere oorbellen zijn prachtig.

Mi gaat Amalia dezelfde tour op als haar moeder, met de nadruk op hoeveelheid wat haar zeker onderscheidt van haar (royale) leeftijdsgenoten. Nr 7 valt bij mij het meeste op en doet mij denken aan (esotherische) pendels .

Beatrix was bescheiden in het dragen van juwelen, altijd passend en niet te veel, maar Juliana kon geweldig uitpakken. Ik kan mij nog herinneren dat mijn moeder wel eens de vergelijking met een kerstboom maakte. Zo zal iedereen er op eigen manier mee omgaan

💎 Dat vind ik zo leuk aan Maxima, ze laat veel gedragen juwelen door koningin Juliana weer schitteren buiten de royale Oranje-kluis

Wat weer een vervelende opmerking. En wat een aannames ook. Ik heb Elisabeth ook al met verschillende oorbellen gezien, dus waar heb je het over.

Ik denk niet dat elisabeth of leonor (bijna 18) of ingrid alexandra op de leeftijd van 18 jaar al met zoveel diamanten en koninklijke kluisoorbellen overdag ( geen buitengewone feesten zoals in noorwegen) gezien werden. En dat onderscheidt haar mi zeker van haar royale en ook andere leeftijdsgenoten.

Ik heb daar niet zo’n kijk op maar als dat zo is is dat idd superleuk. Dat belooft voor ons veel kijkplezier de aankomende jaren

Inderdaad Wiekie, dat belooft zeker heel wat. Drie mooie meiden die kunnen putten uit de koninklijke kluis en de immense juwelenkist van mama. Ik verheug me er ontzettend op. Ook op de vele kledingstukken die vast herdragen gaan worden door de dochters.

Ik ben zo benieuwd hoe ze aan nummer 10 komt. Cadeautje van haar lover?

Who knows? Ze waren eerder samen in NY, en als ik de site bekijk zie ik redelijk betaalbare hangers. (Al vraag ik me af of dat een criterium is voor de jonge man in kwestie). Update: mhm, deze specifieke hangers zijn misschien toch wat minder toegankelijk geprijsd 😉

Gezien het aantal steentjes dat verwijst naar de 18-jarige leeftijd vermoed ik een geschenk van haar ouders of oma Beatrix.

Josine, ik kijk op van jouw opmerking….

Gezien de hoeveelheid aan diamantjes lijkt het me eerder een ( kostbaar ) symbolisch kado van haar vader.

Vorige week las je op MKM over Máxima's trouwschoenen, die werden bekleed door Leslie Haasewinkel. In deze blog gaan we verder met het verhaal.  Op…

Vlak achter de Nieuwe Kerk, in het kleinste schoenwinkeltje van Amsterdam, verkocht Leslie Haasewinkel jarenlang geverfde en beklede schoenen. Via deze weg leerde zij de…

Het is weer zover: Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen poseren vanmiddag voor de media, in ruil voor privacy. Hier lees je alles…