Voor onder de boom: 7 x leuke en lokale cadeautips uit de Hoeksche Waard - indebuurt Hoeksche Waard

2022-10-07 21:28:45 By : Mr. Toby Tang

Zoek je leuke kerstcadeaus voor Hoeksche Waarders? Of moet je zelf je verlanglijst nog schrijven? Wij geven je graag wat tips voor de leukste en lokale pakjes voor onder de boom. Van scheurkalenders en handgemaakte sieraden tot een bierrek voor speciaalbier: dit wil je hebben (of geven). 

Op zoek naar een lokaal én duurzaam kerstcadeau? Koop dan iets bij een tweedehands- of vintagewinkel. In de Hoeksche Waard vind je verschillende plekken waar je toffe gebruikte spullen kunt kopen. Denk eens aan Sunra in Strijen of kringloopwinkel Woord en Daad in Oud-Beijerland. Online zijn er ook mogelijkheden! Neem eens een kijkje in de webshop van Zoet Leven Vintage van Diane uit Zuid-Beijerland. Of op de pagina van ’t Schuurtje van Bar.

Een bericht gedeeld door Zoet Leven ~ Diane (@zoetlevenvintage)

Met een goed boek zit je altijd goed! Er zijn een hoop boekenwinkels in de Hoeksche Waard waar je dit cadeau voor onder de boom kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Bruna in Oud-Beijerland, bij Bij Arie in Puttershoek of bij Schouten in Strijen. Bij Museum Hoeksche Waard kun je ook boeken kopen. Leuk en lokaal: hier vind je ook ‘De Canon van de Hoeksche Waard’ – waarin je alles leest over de eilandgeschiedenis van de Hoeksche Waard.

Een bericht gedeeld door Museum Hoeksche Waard (@museumhoekschewaard)

Een scheurkalender die iedere dag een lach op je gezicht tovert en je tegelijkertijd meer leert over jouw regio. Maak kennis met Scheuren Door. Deze jaarlijkse scheurkalender is gevuld met 365 leuke uitjes, anekdotes, recepten, tips en allerlei wetenswaardigheden over De Hoeksche Waard. Te koop bij 21 verkooppunten. Waar allemaal? Check de Instagrampost hieronder!

Een bericht gedeeld door Scheuren Door – Scheurkalender (@scheurendoor)

Van agaat tot rozenkwarts, en van edelstenen tot zoetwaterparels: je vindt het allemaal bij Lisa-Marie Boutique. Lisa-Marie werkt exclusief met natuurstenen, die ze inkoopt bij gespecialiseerde groothandels, zodat ze zeker weet waar de producten vandaan komen. Zodra ze de stenen heeft, kan het van alles worden. Oorbellen, kettingen of armbanden. Altijd een combi van vrolijk, kleurrijk, klassiek én exotisch. Benieuwd? Neem een kijkje in de webshop.

Een bericht gedeeld door 𝐋𝐢𝐬𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐞 𝐁𝐨𝐮𝐭𝐢𝐪𝐮𝐞 (@lisa.marie.boutique)

Vroeger was Lisa-Marie al gek op het maken van antieke sieraden. Ze stond op braderieën en…

Een speciaal cadeautje? Misschien is een speciaalbier dan wel een goed idee! Die koop je bijvoorbeeld bij Bierschuurtje in Oud-Beijerland. Voor een bierliefhebber zit er vast een favoriet tussen. Extraatje: een enthousiaste ondernemer uit Puttershoek heeft nét dit bierrek op de markt gebracht. Leuk om je speciaalbieren op tentoon te stellen! Vanaf zaterdag 18 december opent de webshop van Beer-Lord.

Een bericht gedeeld door Beer-Lord (@beerlord.nl)

Vera’s creaties typeren zich door felle, vrolijke en uitgesproken kleuren. Ze stelt alles zelf samen. Kleuren, vormen en aantallen waarvan zij denkt dat het goed bij elkaar past. Mensen die van iets minder fel houden, kunnen ook bij Colors by Veer terecht. ”Eigenlijk is alles mogelijk met zijdebloemen. Bonte of rustige kleuren, lichte tinten, of één specifiek thema: ik stel alles met liefde samen”, vertelt ze.

Een bericht gedeeld door Colors by Veer (@colorsbyveer)

Het begon allemaal een paar maanden geleden, met die ene post op Instagram: een foto van…

In plaats van spullen, kun je ook een beleving cadeau geven. Een heerlijke massage bijvoorbeeld! Even helemaal ontspannen: wie wil dat nou niet? In de Hoeksche Waard zitter er genoeg massagepraktijken waar je terecht kunt. Van een traditionele Thaise massage tot aan een ontspanningsmassage.

Ben je toe aan een massage? Misschien zitten je spieren vast, wil je even ontstressen, of…

Van alle met kerstlampjes versierde huizen, zaken en tuinen in de Hoeksche Waard gaat Pieter de Jongstelaan 18 het verst….

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Hoeksche Waard en blijf op de hoogte van alles over en rondom Hoeksche Waard.

Blijf op de hoogte van alles uit Hoeksche Waard

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden