Uniek én artistiek: in deze collectie komen kunst en sieraden samen - LINDA.nl

2022-10-07 21:23:48 By : Mr. Andy Yang

Met het dragen van sieraden kun je je stijl laten zien, creativiteit tonen en persoonlijke herinneringen bij je dragen. Dat is al bijzonder op zich, maar deze sieradencollectie gaat nóg een stapje verder.

De nieuwe Keith Haring x Pandora collectie combineert namelijk het artistieke van kunst met het beeldschone van sieraden. En dat is net zo speciaal als het klinkt.

Voor wie ‘m niet kent of even een opfrisser nodig heeft: Keith Haring (1958-1990) was een van de bekendste jonge kunstenaars van de jaren tachtig. Zijn kunstwerken zijn geïnspireerd door de stedelijke straatcultuur van New York. Dat wil zeggen: graffiti-artiesten, breakdancers en basketballers beïnvloedden zijn werken, die met wit op zwart begonnen en daarna veelal fluorescerende kleuren bevatten.

Haring was van mening dat kunst er voor iedereen is – en ‘love for all’ was ook een bekend motto van hem – en het sieradenmerk belooft dat er voor iedereen hoogwaardige, betaalbare sieraden zijn om zich mee uit te drukken.

Dat alles vind je terug in twaalf bijzondere sieraden: zes charms (bedels), twee armbanden, twee ringen, een ketting en oorbellen. Zo kun je Harings kunstwerken heel dicht bij je dragen – op de manier die jij wilt.

Je zult zien dat niet alleen de symbolische werken van de kunstenaar – zoals de blaffende hond en de ‘Angel Baby’ – in de collectie terugkomen, maar ook de onmiskenbare brede lijnen. Uiteraard zie je ook de felle kleuren terug, en bestaan de sieraden uit een mix van metalen – zoals ooit in de straten van New York City.

Uniek én artistiek, creatief en verbonden met de bruisende stedelijke cultuur dus, deze sieraden. Kijk vooral hier welke items uit de Keith Haring x Pandora collectie bij jou passen. Je kunt de sieraden wereldwijd shoppen tot en met 29 november 2022.