Tentoonstelling Oud-Fit vol verrassende ‘haute couture’ bij Observeum Burgum

2022-07-22 18:48:48 By : Mr. Allen Bao

Kleurig en vrolijk en met humor is de collectie kleding van Matty ten Hoor en haar vriendinnen uit Assen. Met veel enthousiasme storten de dames zich op een alternatieve modeshow. Ze spotten met alle wetten van de haute couture en leven zich in de tentoonstelling Oud-Fit bij Observeum Burgum uit met het hergebruik van bestaande materialen.

Een japon van stoffentasjes, een mantelpakje van theezakjes en de kroningsjapon voor Maxima van sjaaltjes. Haute couture ja, maar dan anders. Allemaal hebben we wel eens iets gemaakt van wc rollen, maar Matty maakte er een jas met hoed van. 

Ook een regenboogbruidspaar mocht niet ontbreken. Zij in een jurk van vitrage en zij in broekpak van zakdoeken. De liefde voor stroop wordt duidelijk in een rok van stroopbussen. Frutsels op een cadeautje werden een loodzware cape. Hoedjes, tassen, oorbellen enzovoort maken de creatie compleet. Creativiteit en heel veel lol stralen de creaties uit en dat alles zonder dat het een cent heeft gekost. Voor openingstijden en toegangsprijzen zie www.observeum.nl.

Een automobilist is vrijdagavond tussen Leeuwarden en Ryptsjerk met zijn auto over de kop geslagen en op de kop in een greppel tot stilstand gekomen.

Vanaf 8 augustus kunnen vrouwen uit de gemeente Achtkarspelen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoekswag..

Op Schiermonnikoog en in Wergea hebben ze een bijzonder idee opgevat, namelijk om markante dorpsbewoners vast te leggen in een borduursel op een kussen of verwerkt in een ban..

Op zaterdag 28 mei werd de vierde editie van de Lauwersmeer- en Waddentocht georganiseerd door Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De fietstocht bracht maar liefst 2500 euro op voo..

De vlasroute is dit jaar voor de vijfde keer. Het jubileumjaar wordt gevierd met een groepsexpositie van een twintigtal kunstenaars

Vanuit de Buurtkamers in de regio wordt er iedere week gewandeld. In de oneven weken wordt er op maandag gewandeld vanuit Feanwâlden (14

“Of je nu denkt dat je het kunt of denkt dat je het niet kunt, in beide gevallen heb je gelijk”, zei Henry Ford, die in 1903 de succesvolle autofabriek Ford oprichtte.

In verband met een verbouwing in wijkcentrum de Holdert in het centrum van Drachten zullen de ontmoetingsmomenten van Samen@Smallingerland en SamSam komend halfjaar op andere..

In de Grote Kerk van Drachten begint op 30 juli een expositie met werken van Jentsje Popma. De kerk op Zuidkade 19 is tot en met 17 september iedere zaterdag open van 13

In de provincie Fryslân daalt het aantal WW-uitkeringen in juni verder. In vrijwel alle beroepsgroepen neemt het aantal WW-uitkeringen af

Met Mathieu van der Poel, Dylan Groenewegen, Taco van der Hoorn en Martijn Tusveld maakt Stichting Wielercomité Surhuisterveen de volgende namen bekend die van start gaan in ..

Wergea bestaat dit jaar 600 jaar. Daarom is er in het dorp een feestweek van 19 tot en met 28 augustus

Dit jaar barst de strijd onder de skûtsjes weer los en dat wordt door Omrop Fryslân weer als vanouds in beeld gebracht, met rechtstreeks en integraal commentaar live op locat..

Een konijn uit de hoge hoed, brullende tijgers en dompteurs, grappige clowntjes, sterke mannen en koorddansers, een flitsende freerun- en dansshow, een zelfbedacht toneelstuk..

Friese talentontwikkelaar Fulkaan en Schouwburg De Lawei starten in augustus met de jaarlijkse Fulkaan Simmer Akademy. Friesland kent een schat aan jong muzikaal en artistie..

De Friese subsidie ‘Extra tegemoetkoming voor woningeigenaren provincie Fryslân’, ofwel de ‘Friese plus’, blijkt een groot succes onder Friese woningeigenaren. Er is in tota..

Bouma Technisch Installatiebedrijf is verhuisd

Stefan van der Pal heeft loodzware Elfstedentriatlon voltooid

‘Exploderende inflatie’ risico voor grote projecten Smallingerland

Officiële opening van gewonnen pannakooi op OBS De Opstap in Oentsjerk

Spectaculaire circuskunsten op basisschool De Twamester in Wergea

Scooterrijder zwaargewond na ongeval in de Westereen

Ongeval aan de Singel in Jubbega

© Copyright Actief Media Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van