Na rood, wit, en blauw draagt Máxima vandaag oranje | ModekoninginMaxima.nl

2022-07-01 18:44:59 By : Mr. carven yang

Koningin Máxima heeft donderdag 30 juni in het TextielMuseum in Tilburg een werkbezoek gebracht in het kader van het maakproces van de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

Het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, maakt de nieuwe gordijnen. Handwerkgroepen uit heel het land en Koningin Máxima vervaardigen een gedeelte van het borduurwerk. In het borduurproject staan ambacht, machinaal borduren, de verbindende waarde van samenwerken en het delen van verhalen centraal.

Eerst sprak Koningin Máxima in het borduuratelier van het TextielLab over het machinale borduurproces. Er werd onder meer gesproken over hoe het ontwerp van de gordijnen naar een machinaal patroon vertaald is, de kwaliteitscontrole en de uitdagingen in het maakproces. Aansluitend kon Koningin Máxima zelf zien hoe het machinaal borduren van de nieuwe gordijnen in zijn werk gaat. Vervolgens lag de focus op het handmatig borduren. Ruim honderdvijftig handwerkliefhebbers uit diverse borduurgroepen, handwerkclubs, verenigingen, sociale werkplaatsen en leerwerkplekken uit heel het land borduren mee aan de gordijnen. Na een gesprek over de begeleiding van de handwerkgroepen, de borduurtechniek en het maakproces van de motieven waar de handwerkers mee werken, sloot Koningin Máxima aan bij diverse handwerkers om samen met hen te borduren. Ook sprak zij met de handwerkers over de verbindende waarde van samen aan het werk zijn en de uitwisseling van kennis over het ambacht.

Voordat de gordijnen naar de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch gaan, is het resultaat dit najaar te zien in het TextielMuseum tijdens de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap. In deze tentoonstelling worden ook de historische gordijnen getoond die als inspiratiebron dienden voor de nieuwe gordijnen.

Mode Outfit: jurk en lang vest van Zara  Eerder gedragen: ja, tijdens een videocall  Accessoires: oorbellen van Hemmerle, tas van Natan 

Met de outfit in april 2021: 

De oorbellen van Máxima komen uit het atelier van Hemmerle en zijn speciaal voor haar ontworpen. Meer lezen? Klik hier. 

De schoenen zijn van Paul Andrew en dateren uit 2016. 

De keuze voor een oranje look is een mooi vervolg op het staatsbezoek aan Oostenrijk, dat plaatsvond van 27 tot en met 29 juni. Daar droeg ze immers rood, wit, blauw en hier is dan de wimpel ;-)

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Wat een leuke outfit is dit. Ik heb als ik het nu weer zie echt spijt dat ik het vorig jaar niet kocht. Staat haar geweldig, al vond ik het vorig jaar net iets mooier met het vest dicht.

Ik snap deze keuze niet. Een warm vest in de zomer! Máxima houdt geen rekening met de temperatuur/jaargetijde lijkt het wel. Ze draagt soms korte mouwen in de winter. Het is wel een mooie kleur. Leuk dat ze zo van borduren houdt!

Ik kom oorspronkelijk uit Italië en daar draagt men bij temperaturen beneden de 25 graden nog rustig een (lichte) winterjas. (Daar verbazen ze zich eerder over Noord-Europeanen die zich al snel half uitkleden bij de eerste zonnestraaltjes). Voor mij is kleding dan ook niet snel te warm. Maar deze outfit kan me minder bekoren. Prima als de koningin Zaraatjes draagt, maar deze oogt i.m.o. te goedkoop.

Ik vind deze outfit wat herfstig voor deze tijd. Ik vond het de vorige keer ook leuker gestyled met de riem om het vest en de ketting.

Ik wil mij hierbij aansluiten. Ze is lief en ontwapenend. En als ze lekker een vest aan wil, who cares?

Dat wilde ik ook zeggen, ze past zich moeiteloos aan van Chique gala kledij tijdens officiele gelegenheden, tot alledaags kloffie, lekker toegankelijk, even lekker ontspannen kletsen, mee borduren, leuk die borduursels van bekende objecten, zie Erasmusbrug, Mauritshuis, uiteraard Huis ten Bosch! https://textielmuseum.nl/nieuwe-gordijnen-paleis-huis-ten-bosch/

Ik vind de koningin hier heel mooi. Niet zozeer vanwege de outfit (die best leuk is), maar vooral vanwege het contact met de 'gewone Nederlanders'. En daarmee bedoel ik: niet de bobo's, de Haagse chic, maar de gewone Nederlander. Je ziet de mensen om haar heen genieten van haar aanwezigheid. Dat moet toch wel een heerlijk gevoel zijn.

Ik.vind t zo mooi dat dit kan en dat ze er tijd voor vrij maakt om gezamenlijk te borduren aan zo'n mooi project.

Oeps, ik had april ipv juni geschreven. Dank voor het doorgeven iedereen!

Deze outfit doet inderdaad herfstig aan. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Máxima dikker is geworden. Ik meende dat gisteren ook te zien bij de jurk die zij droeg bij de contra prestatie. En de stof van de outfit van vandaag tekent wel. Niet fraai. Jammer, zij heeft mooiere outfits.

Vollere boezem zeker en schouders. Maar dat zal de leeftijd zijn

https://youtu.be/OAMySOuE7Ro Filmpje Rick Evers

Dank! Superleuk filmpje. Sporen op haar gezicht van intensieve dagen maar ook van genieten van deze bezigheid!

Dank voor de link. Wat een fijn filmpje en heerlijk ongedwongen. Dat doet ze echt wel goed.

Ik vind dit meer een herfstoutfit. Persoonlijk vind ik onder een gebreide stof laarzen leuker staan, ipv sandalen. Daarom vond ik deze outfit in 2021 mooier, met leuke ketting en mouwen opgestroopt. Echt zo'n tussendoor outfit op een frissere herfstdag. Maar de kleur staat haar verder goed.

13 graden in Zeeland en dus een goede outfit voor vandaag! Heerlijk lekker los materiaal, en pfft gelijk weer door na staatsbezoek! Ik dacht dat we ze niet meer zouden zien. En ik ga kijken in de herfst naar haar gordijnen!

Het was in Tilburg en ik keek vanmiddag om 4 uur op weer.nl toen was het daar 22 graden.

Ik vind dit we leuk. Meer Máxima’s eigen stijl vermoed ik. Als het nog te koop was, zou ik het bestellen ;-))

moeilijk te volgen : : een kleed met lange mouwen, daarbovenop een lange gebreide (?) Vest, met sandalen met super fijne riempjes !

Nee Maribrune, de jurk heeft helemaal geen mouwen. Zie de afbeeldingen hierboven.

Sorry maar deze outfit is echt goedkope rommel. Schijnt door bij de bh en is echt -en dat zeg ik niet snel- koningin onwaardig. Doe dan gewoon een lekkere (spijker)broek aan met een mooie blouse.

Ik sluit me bij je aan Doro. Jammer hoor. En zo onnodig met zoveel moois (ook casual) in de kast. En wat een goede suggestie doe je. Hopelijk leest Maxima dit ;)

Brabants dagblad artikel https://www.bd.nl/tilburg-e-o/koningin-maxima-in-tilburg-om-te-kijken-ho...

Ohw het was dus niet eens in Den Haag zoals Carlaz schreef maar in Tilburg. (Staat ook in de tekst van Josine maar ondanks dat ik die grotendeels gelezen heb had ik daar overheen gekeken)

Prima outfit voor dit bezoek, fijne comfortabele kleding. Lijkt mij heerlijk na een paar dagen staatsbezoek. De prachtige oorbellen en de tas maken t helemaal af. Jeetje, ik dacht eerst wat een warme outfit voor bijna 30 graden, maar ik begrijp nu dat t elders in Nederland slechts 18 graden is.

Is het daar kouder dan hier!! Ik smelt hier bijna weg en krijg het extra warm als ik deze outfit zie:-) Maar los daarvan: deze kleur staat Maxima geweldig, alles bij elkaar een mooi geheel en mooie outfit (alleen met deze temperatuur…)

Mooi oranje is absoluut niet lelijk :-) Mooie accessoires & schoenen, veel beter zonder riem want minder propperig, wat een prachtige bril en fijn dat Maxia heur eigen haar “weer terug heeft”, zal vast fijn voelen. Of de outfit te warm is kan ik niet beoordelen, oogt wel “wat warm”. Na een paar betoverende Oostenrijkse dagen nu lekker casual, ook fijn voor de koningin. Een “dikke” 7,5 inclusief respect, vandaag in NL alweer aan het werk.

Zag net een filmpje, ook hier droeg Maxima een riem bij maar dan een ander model. De riem.zat verstopt achter t borduurwerk ;-)

:-)) Tantie nu begrijp ik U en zie het idd op de duidelijkere foto’s, dank. Ik heb nog even rondgekeken, de outfit blijft mooi en deze riem vind ik stukken beter staan.

https://www.newmyroyals.com/2022/06/dutch-queen-maxima-visited-textile.html

Casual y ordenado, luce muy bien Su Majestad y que agradable que se involucre directamente con el taller de bordado que confeccionara las cortinas.

De jurk is wel zomers, wellicht is het luchtige stof en valt de warmte wel mee. Met de ceintuur vind ik het mooier staan, maar gezien de temperatuur , is het losse, aangenaam om te dragen. Leuk en netjes voor zo'n bezoek.

En ja hoor, het is ook hier nog steeds bloedheet en Máxima draagt een lang dik vest ;-) De kleur vind ik nogal somber, zeker voor zo’n warme zomerdag.

Het is momenteel 18 graden in Den Haag, de warmte valt dus wel mee ;)

Misschien om half 4 dat het wat afgekoeld is, ik woon hemelsbreed niet zo ver van Den Haag en vanmorgen was het nog om te stikken. (En dat zegt iemand die het gauw koud heeft ;-) )

Maar dan nog, zelfs 18 graden vind ik geen temperatuur voor een redelijk dik winters vest, Maarja dat is mijn mening ;-)

P.s. Of het warm/benauwd weer is heeft trouwens niet alleen met de temperatuur te maken maar ook met de luchtvochtigheid. Heb nou al genoeg dagen meegemaakt de laatste tijd dat het ergens rond de 22 graden was en toch enorm benauwd, blijkbaar dus door de luchtvochtigheid of luchtdruk of weet ik veel wat dat allemaal kan veroorzaken. Het is waar ik woon nu ook benauwd ondanks een niet ál te hoge temperatuur.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?