Mooiste looks van 50+ celebs tijdens Film Festival Venetië 2022

2022-09-09 20:54:13 By : Mr. jim wong

Van een door bloemen omringde Cate Blanchett tot de retrozonnebril van Najwa Nimri: dit zijn onze favoriete looks.

Het Italiaanse Venetië is weer beladen met beroemdheden voor het prestigieuze Venice Film Festival 2022. Voor de 79e editie van het filmfestijn staat de stad tien dagen lang volledig in het teken van film, beroemdheden én mode. Menig model en actrice trok weer haar mooiste avondjurk, clutch en pump uit de kast voor een daverende entree op de rode loper. Maar het aan JAN ligt, stalen deze 50+ beauties de show: van Cate Blanchett omringd door een met bloemen bewerkt decolleté tot de Spaanse Najwa Nimri met zonnebril en al. De dames stralen niet alleen klasse uit door hun looks, ook hun jarenlange ervaring in de filmindustrie doet eenieder opkijken naar deze iconen. Nog niet zo lang geleden zagen we 50-plussers als Sharon Stone, Naomi Campbell en Julia Roberts al stralen op de loper in Cannes, en omdat we hier zó enthousiast van werden volgt hier weer een favorietenselectie 50+ iconen en hun rodeloperlooks tijdens het Film Festival van Venetië 2022.

De 53-jarige Academy Award-winnaar Cate Blanchett hebben we nog nooit op een modemisser kunnen betrappen, en ook tijdens het Film Festival van Venetië wist ze weer hoge ogen te gooien. Op de première van Todd Fields comeback-film Tár verscheen ze in een zwart fluwelen pak dat uitmondde in een met handgeschilderde bloemen versierde decolleté. Voor de rest hield ze het simpel, met enkel ringen en bescheiden oorbellen als accessoire. Ook fan van zo'n broekpak? Deze jumpsuits draag je aankomende herfst en winter.

Misschien nog nét geen 50, maar haar look kon gewoon niet ontbreken in dit lijstje. Met haar aansluitende Chanel-jurk deed Penélope Cruz (48) heel wat hoofden draaien op de rode loper en dat snappen we. Ze droeg de zwart met roze creatie naar de première van L’Immensità, waar Penelope zelf ook in speelt.

Als juryvoorzitter is Julianne Moore al in maar liefst drie jurken verschenen op het Venice Film Festival. Deze fluwelen zwarte jurk uit de Armani Privé-collectie ademt haute couture. En het mag gezegd worden: als 61-jarige rockt ze het diepe decolleté als geen ander en straalt ze alles uit wat een powervrouw in huis heeft.

Emily in Paris-ster Philippine Leroy-Beaulieu is wat ons betreft hét voorbeeld van dat waar de Franse vrouw voor staat: charme, fijnheid, souplesse en een au naturel look. Deze strapless Armani-jurk in zachtroze kleur laat de 59-jarige Emily in Paris-actrice stralen, en de zelfverzekerde pose laat zien dat ze daar zelf ook van geniet. Oh, en als je Philippine Leroy-Beaulieu ziet, tel jij dan ook zo af op seizoen 3 en 4 van Emily in Paris?

Nog zo'n iconische Franse actrice met een typisch Franse stijl en attitude: Isabelle Huppert. Ze heeft lak aan alle normen voor mode die de maatschappij voor oudere vrouwen creëert, en daar is deze Armani-creatie een voorbeeld van. Het heeft iets stoers, iets gothic, en iets vintage doordat de jurk uit de Armani collectie van 2007 komt — dat laatste zien we vaker op het Venice Film Festival. Isabelle draagt trouwens een van de grootste laarzentrends van het najaar, namelijk de laars met stiletto-hak.

De karakteristieke Spaanse actrice en zangeres Najwa Nimri maakt een spectaculaire entree op de rode loper. In een zwarte jurk op basis van tule en mesh laat de 50-jarige actrice haar tattoo's stiekem doorschemeren. Haar look werkt ze af met een retrozonnebril, die een bepaalde speelsheid uitstraalt. Zo zien we het graag: plezier hebben mag ook gewoon op de rode loper!