Milan Fashion Week SS22: Streetstyle-looks

2021-11-16 11:04:53 By : Ms. Rain Diao

Milan Fashion Week is net ten einde en we hebben de beste streetstyle looks tot je beschikking.

De Italiaanse stad staat bekend om zijn hoge temperaturen. Toch draait het in de straten van Milaan niet alleen om kort, korter en kortst. Lagen en dikke stoffen suggereren dat de herfst ook hier op komst is. Maar de looks blijven 'hot'. FashionUnited vatte de hotste trends van dit seizoen in de straten van Milaan samen.

De natuurlijke brillen die op deze looks zijn gedrukt, maken een echte impact. Of het nu gaat om all-over bliksemschichten en vuurprints op T-shirts, broeken en rokken of verwerkt in het T-shirt van je favoriete band, dragers van deze look zijn helemaal on-trend. De stijl die in de jaren 90 en begin 2000 zo populair was, zie je vooral op oversized stukken en wordt in laagjes gedragen.

Shorts worden vaak gezien onder lange lagen, gedragen met blote benen. Als alternatief kunnen ze worden gecombineerd met panty's met een patroon die ook de benen benadrukken.

Het broekassortiment varieert van sportieve shorts tot stukken met rechte pijpen van steviger materiaal. En de combinaties zijn ook heel verschillend. Oversized blazers en croptops worden gedragen met lange wollen jassen en hoge coltruien. Qua kleur is er geen duidelijk thema, al komen broeken vaak in simpele tinten zoals zwart of bruin.

Dit seizoen zien we pompeuze silhouetten niet alleen op de catwalk maar ook op straat. Dragers richten zich op het samenspel tussen een strakkere pasvorm aan de bovenkant en een breder silhouet eronder. We zien deze combinatie terug in volumineuze lange rokken en jasjes die aan de onderkant wijd uitlopen, maar ook in gezwollen pofjurken die vanaf de taille wijd uitlopen en dan aan de zoom weer strakker worden. Afhankelijk van het kledingstuk variëren stoffen van licht en vloeiend tot stevigere materialen zoals vinyl.

Cut-outs hebben hun stempel gedrukt op de collecties van de afgelopen seizoenen, vooral in het straatbeeld, en zijn nu weer gespot in Milaan. We zagen zowel kleine als grote uitsnijdingen in spaghettibandjes, jurken en zelfs blazers. Opvallend is dat de uitsparing zich vaak aan de linkerkant bevindt en zich meestal beperkt tot slechts één uitsparing.

Deze stijl kan worden aangevuld door te spelen met asymmetrie, vooral in jurken, bijvoorbeeld met één blote schouder of met het accent op één been met een uitsparing.

Maar zelfs zonder uitsparingen zijn de schouders vaak bloot, vooral bij elegantere blouses en jurken. De blote schouder, die hier centraal staat, bepaalt door het ingetogen gebruik van kleuren als grijs en bruin de complete, ietwat eenvoudig ogende look.

Maak de outfit compleet met gouden statement kettingen en andere accessoires zoals zonnebrillen en kleine oorbellen.

Naast grote zonnebrillen en kettingen zijn sjaals ook een populaire accessoire en bieden ze ook bescherming tegen de zon. Opties variëren van geknoopt over de kin voor de open-top look, met het uiteinde over de schouder gedragen, tot de do-rag - een strakke sjaal die om het hoofd wordt gebonden om bepaalde haartypes te beschermen en te stylen.

De sjaals worden gecombineerd met wijde jassen en poncho's, maar ook met oversized blazers. Wat kleur betreft, kiezen dragers voor monochrome sjaals voor een mooi contrast met outfits in gedempte kleuren.

Met de juiste schoenen kunnen ook statement looks worden gecreëerd. Overknee laarzen zijn altijd een goede keuze, vooral in het tussenseizoen. Combineer ze met een oversized blazer of een oversized leren jack voor looks die geschikt zijn voor zowel warm als koud weer.

Over-de-knie looks variëren van net boven de knie tot hoog op de dij. En ook qua vorm en kleur is er veel keuze, zoals zwarte leren laarzen met dikke zool of knalblauwe hoge hakken.

Milan lijkt dit seizoen een voorkeur te hebben voor blauw. De Pantone kleur van 2020 zie je in allerlei vormen en stijlen terug. Maar dragers beperken zich niet alleen tot 'Classic Blue' (Pantone Color of the Year 2020), maar gaan voor het hele blauwe palet - van licht babyblauw tot diep marineblauw.

Vrouwen zijn niet beperkt in hun keuze van kleurencombinaties. Toon-op-toon en wilde blauwe tinten zijn er allemaal. Maar ook het samenspel met andere kleuren, zoals paars en bruin, is populair.

Die diversiteit zien we ook terug in de kledingstukken, van overhemden en tops tot jassen en jassen. De look wordt gecompleteerd met details zoals bontmanchetten en -kragen, accessoires zoals hoofddoeken en zonnebrillen, maar ook schoenen.

Dit artikel verscheen eerst op FashionUnited.DE, daarna vertaald en in het Nederlands geredigeerd door Wendela van den Broek.

Deze site maakt gebruik van cookies om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en het gebruik te analyseren. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.