Lisa-Marie maakt sieraden van zoetwaterparels en edelstenen: 'Ik doe alles met de hand' - nabij Hoeksche Waard

2021-11-16 11:14:46 By : Ms. Anna Wu

Lisa-Marie maakte vroeger graag antieke sieraden. Ze bezocht beurzen en markten om haar creaties te verkopen. Maar toen ze kinderen kreeg, stopte ze er even mee. Toch bleef het jeuken. Ze nam zich voor: als de kinderen allebei naar de basisschool gaan, begin ik weer opnieuw. En voilà: dit jaar was het zover en maakte ze haar comeback onder de naam Lisa-Marie Boutique.

Lisa-Marie verschijnt in de opening achter een blauwe voordeur in Oud-Beijerland. "Kom binnen!" zegt ze enthousiast. Via de gang komen we in de gezellige en kleurrijke woonkamer van het jaren '30 huis, waar ze woont met haar man en twee dochters. Huiskonijn Vlekje kijkt ons nieuwsgierig aan vanachter een stoel. We lopen verder, langs de keuken, richting de studio aan de achterkant van het huis. ”Kijk, hier gebeurt het allemaal”, zegt Lisa-Marie met een grote glimlach op haar gezicht.

De ruimte was eigenlijk voor iets anders bedoeld. ”Mijn man houdt van koken en hij gebruikte deze ruimte als verlengstuk van de keuken. Tot ik besloot hier mijn atelier van te maken”, zegt ze lachend. Aan de ene kant van het blok staan ​​dozen vol stenen, ringen, tangen en draden. Aan de andere kant staat een koffiezetapparaat en kopjes. “Ook heb ik er een gezellige koffiecorner van gemaakt waar ik mensen kan ontvangen voor persoonlijk sieradenadvies.”

Voor mij klopt het: meer is meer.

Terwijl ze koffie zet en de koekjes zoekt, begint ze te vertellen over haar grote passie. ”Toen ik 27 jaar oud was, stond ik al op markten om mijn sieraden te verkopen. Ik heb daar zulke mooie herinneringen aan. Dat deed ik samen met mijn moeder, mijn grootste fan. En stiekem ook mijn voorbeeld: ze was een heel charmante en stijlvolle vrouw.” Hoe Lisa-Marie die sieraden toen al maakte? "Ik ben nog nooit naar sieradenles geweest, weet je", zegt ze lachend. “Ik heb het mezelf aangeleerd door het gewoon te doen.”

Met een cappuccino in haar hand gaat ze op de goudbruine barokstoel zitten. Ze kijkt terug op de tijd dat ze ermee stopte – jaren terug. “Ik werkte als stewardess en had kinderen, dus het was moeilijk te combineren.” Maar nu haar dochters dit jaar allebei naar de basisschool gaan, heeft ze weer de tijd en energie om sieraden te ontwerpen. “En dat voelt geweldig”, zegt ze.

Van agaat tot rozenkwarts, en van edelstenen tot zoetwaterparels: je vindt het allemaal in haar atelier. ”Ik werk uitsluitend met natuursteen. Ik koop ze bij gespecialiseerde groothandels, zodat ik zeker weet waar mijn producten vandaan komen.” Zodra Lisa-Marie de stenen voor zich heeft, kan het van alles worden. Oorbellen, kettingen of armbanden. Altijd een combinatie van vrolijk, kleurrijk, klassiek en exotisch. “Voor mij kunnen sieraden nooit genoeg zijn. Ik weet niet minder is meer." Glimlach: "Voor mij is het meer is meer."

Naast sieraden verkoopt Lisa-Marie ook een unieke sjaal – handgemaakt in Londen. Ze opent een doos en haalt hem eruit. "Het is gemaakt van 100% zijde, met een illustratie van de Rotterdamse kunstenaar Roeqiya Fris." Ze vouwt de sjaal van 1 bij 1 meter open en wijst naar een van de punten. 'Kijk', zegt ze, 'er hangt een zoetwaterparel aan.' Haar ogen fonkelen: “Hier ben ik zo ontzettend trots op.”

Inmiddels stromen de bestellingen vanuit het hele land binnen. En de sieraden van Lisa-Marie blijven niet onopgemerkt bij bekende Nederlanders. Bridget Maasland droeg bijvoorbeeld al haar sjaal. "En laatst keek ik naar het tv-programma Koffietijd, en ik zag dat presentator Pernille La Lau een van mijn kettingen droeg." Toevallig de favoriet uit de Lisa-Marie Boutique webshop: die met zoetwaterparels, glaskralen en een hanger van een grote plak witte agaat. "Nou, toen was ik helemaal opgewonden."

Volg Lisa-Marie Boutique op Instagram of neem een ​​kijkje op de website.

Voor Leanne Diepenhorst begon het klein, als activiteit tijdens de lockdown. Maar al snel groeide haar project uit tot, zoals...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Hoeksche Waard en blijf op de hoogte van alles over en rondom Hoeksche Waard.

Ultiem kerstgevoel: het AD komt met hartverwarmende actie (en jij mag meedoen)

Geleverd door Kom voor elkaar

Geleverd door The Sound of Music

Geleverd door Kom voor elkaar

Geleverd door David's Deli

Blijf op de hoogte van alles uit Hoeksche Waard

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden