Kate Middleton draagt sieraad van Elizabeth op begrafenis - LINDA.nl

2022-10-07 21:35:44 By : Mr. oscar jia

Kate Middleton, de vrouw van kroonprins William, draagt tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth een ketting die van de overleden koningin is geweest. Ook draagt haar dochter Charlotte dezelfde zwarte jurk.

Het is niet de eerste keer dat Middleton op een belangrijke dag met het juweel verschijnt.

Zo hing het sieraard tijdens de begrafenis van prins Philip om haar hals en droeg ze het juweel op een feest in Buckingham Palace ter ere van het 70-jarig huwelijk van Elizabeth en Philip in 2017.

De ketting is een geschenk geweest aan Elizabeth tijdens een bezoek aan Japan in 1975. Elizabeth droeg het sieraad regelmatig in de jaren 1980 en 1990.

Ook de oorbellen met parels en diamanten die Middleton draagt, zijn uit de collectie van de overleden koningin. De oorbellen gaan al lang mee: in 1947 ontving de koningin de juwelen als huwelijksgeschenk.

Niet alleen Middleton heeft de sieraden geleend van Elizabeth. Zowel de ketting als de oorbellen zijn ook gedragen door prinses Diana, tijdens een staatsbanket in 1982.

Middelton draagt een geplooide, zwarte jurk van Alexander McQueen. Prinses Charlotte draag een identiek exemplaar, en draagt net als haar moeder een zwarte hoed.