Kate Middleton 40 jaar: nieuwe portretten & gekleed Brits ontwerp

2022-06-10 18:59:56 By : Mr. Jack Leung

De hertogin koos voor Britse mode in deze drie verrassende nieuwe verjaardagsportretten.

Gisteren mocht Kate Middleton maar liefst 40 kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft het Kensington Palace drie nieuwe portretten van de hertogin vrijgegeven. En laten we zeggen, 40 never looked better.

De portretten zijn gemaakt door de Italiaanse modefotograaf Paolo Roversi. Vorig jaar november reisde hij van Parijs naar de Royal Botanic Gardens in Londen om Kate te fotograferen. 'Ik was ontroerd door haar warmte en vriendelijke ontvangst en betoverd door haar stralende ogen die de lieflijkheid van haar ziel weerspiegelden en haar glimlach die de vrijgevigheid van haar hart liet zien. Het was een diepe en rijke ervaring voor mij, een onvergetelijk moment. Ik heb een geweldig persoon ontmoet, een persoon die met haar positieve energie de hele wereld hoop kan brengen,' vertelde fotograaf Roversi aan Harpers Bazaar.

Bekijk ook de portretfoto's ter ere van het 10-jarige huwelijk van Kate Middleton en Prins William.

De drie foto's worden onderdeel van de Britse National Portrait Gallery. Voor één van de portretten in kleur droeg Kate een rode off-the-shoulder jurk van Alexander McQueen met een gedrapeerde mouw en gedetailleerde taille. In haar oren een paar antieke diamanten hangers die afkomstig zijn uit de collectie van de koningin.

Daarnaast zijn er twee vintage zwart-wit portretten. Hiervoor poseerde de hertogin tweemaal in een witte jurk, beide ook afkomstig van Alexander McQueen. Eén met hartvormige halslijn en ruches en de ander is off-shoulder mét strik. Hierbij droeg Kate parel Collingwood-oorbellen die aan Diana toebehoorde. In het Sisi-esque portret draagt Kate ook haar verlovingsring, die eerder toebehoorde aan Diana.

In 2022 zullen de portretten worden gebruikt door National Portrait Gallery voor een speciale tentoonstelling – met de naam Coming Home-project – waar portretten van beroemde gezichten op locaties door de UK getoond worden, die voor desbetreffende persoon belangrijk zijn. Kate haar portretten zullen worden getoond in haar geboorteplaats Berskhire, haar alma mater St Andrew's University in Schotland en Anglesey in Wales, waar ze voor het eerst met prins William woonde nadat ze trouwden.