Donatieactie voor het bergen van vernietigde Butterfly Rock gewelddadige ... - Noordhollands Dagblad

2021-11-16 10:58:36 By : Mr. Tim Wu

Nabestaanden van slachtoffers van geweld plaatsen bloemen en kaarsen bij het verwoeste monument. Er is nu een donatiecampagne gestart om de rots te herstellen.© Foto Marcel Rob

Er is een actie opgezet om de Vlinderrots, het monument voor slachtoffers van geweld op het station in het centrum van Hoorn, te herstellen.

Het monument is de afgelopen week vernield. Dit heeft grote emotionele gevolgen voor de nabestaanden van de slachtoffers. Een van hen, Esmeralda Ketting Krooder, verloor in 2007 haar 62-jarige vader Huib Krooder door een gewelddadige overval op zijn buurtwinkel in Amstelveen. Ze is nu begonnen met de actie.

,,Help de Butterfly Rock om de vlinders er weer op te krijgen. Ik probeer geld in te zamelen voor de vlinderrots in Hoorn om de schade die is aangericht aan het monument voor de nabestaanden van slachtoffers van geweld te kunnen herstellen. Alle beetjes helpen, hoe meer hoe beter", schrijft Esmeralda op sitesteunactie.nl.

Binnen 24 uur is er al zo'n 400 euro ontvangen. Met 250 euro levert de Rotary Horn een grote bijdrage. Ook veel particulieren doneerden direct.

Ga voor de donatie naar de site:steunactie.nl

Lees ook: Nog geen arrestaties na verwoesting Butterfly Rock, monument voor slachtoffers geweld

Wil je alle highlights uit het nieuws elke dag in je inbox?