"Eerste container ananas uit Cuba is al onderweg naar Europa"

2021-11-16 10:57:50 By : Ms. Amanda zhang

In Cuba wordt momenteel gewerkt aan het versterken van de ananasteelt voor de exportmarkt. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in areaaluitbreiding, met de provincie Ciego de Ávila als belangrijkste teeltgebied, maar ook in rassendiversificatie met de heropleving van oude rassen en de introductie van nieuwe rassen. Nu is de eerste zending van de zogenaamde "Queen of Fruit" in Cuba per boot onderweg naar Europa, dankzij de import van een Spaans bedrijf.

"De eerste container ananas uit Cuba is onderweg en zal volgende week arriveren", kondigde Rupert Morrell aan, directeur internationale verkoop voor Gen Group, een in Madrid gevestigd bedrijf met jarenlange ervaring in het telen en vermarkten van een breed scala aan groenten en fruit. . , van exotische tot traditionele rassen, maar met de nadruk op bananen, avocado's en mango's uit Ecuador.

De ananas uit Cuba is een aanvulling op de zogenaamde Sugarloaf-ananas uit Benin voor het Spaanse bedrijf en zal op de Europese markt in het premiumsegment worden aangeboden. "We gaan dit nieuwe product introduceren bij de El Corte Inglés-keten, die al klant is van Gen Group, en we zijn ook van plan om de Cubaanse ananas te verkopen via supermarkten en groothandels in andere Europese landen. We richten ons vooral op Portugal, maar ook op onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk", legt Rupert uit.

De Cubaanse ananas is van het ras MD-2 en is vrijwel jaarrond verkrijgbaar. Alleen in juli en augustus nemen de volumes door de hoge temperaturen af. "Wij verkopen de ananas onder het merk Oro Cubano in de maat 8 en 7 en in mindere mate in de maat 6, met rijpingsgraad 3 en een Brix tussen 14 en 16 graden. Afhankelijk van de grootte van het fruit wordt een doos 6 tot 8. De dozen wegen tussen de 12,5 en 13 kg. Er zitten 45 dozen op een pallet en het gemiddelde nettogewicht varieert tussen 450 en 600 kg", somt Rupert op.

De Cubaanse ananasexport lijdt al jaren onder de effecten van het Amerikaanse handelsembargo, het langst bekende in de moderne geschiedenis en meer dan 20 keer veroordeeld door de Verenigde Naties. Na het verbeteren van de handelsbetrekkingen tussen de twee landen tussen 2014 en 2017 onder president Barack Obama, bekoelden de diplomatieke betrekkingen weer onder het presidentschap van Donald Trump.

"De punitieve belastingen op het Cubaanse fruit maken het vanuit commercieel oogpunt praktisch onmogelijk om ananas naar de Verenigde Staten te exporteren. Maar in Europa kunnen we dit heel bijzondere fruit wel op de markt brengen", legt Rupert Morrell uit. Ook Spanje en Cuba hebben historisch, cultureel en commercieel veel gemeen, waardoor er een band tussen beide landen ontstaat. Spanje is bijvoorbeeld een van de belangrijkste klanten en een van de belangrijkste leveranciers van Cuba, en van alle Europese landen de belangrijkste investeerder op het eiland.

"Het kostte ons ongeveer een jaar om overeenstemming te bereiken met de overheid en met de telers, maar intussen hebben we al veel interesse kunnen wekken voor onze ananas uit Cuba. En het importseizoen is nog maar net begonnen!”, kijkt de directeur internationale verkoop verwachtingsvol vooruit.

Voor meer informatie: Rupert Morrell Gen Group Calle Leganitos 47 – 7.ª planta 28013 Madrid, Spanje 34 637 86 72 99 rupertmorrell@gengroup.net 

Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | groente en fruit.nl

Schrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

U ziet deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat u onze site bezoekt. Als je deze melding altijd ziet, heb je je cookies uitgeschakeld en blijven ze verschijnen.