Bredase Angelique verkoopt parelsieraden: 'Zonder dit had ik nooit het lef om voor mezelf te beginnen' - indebuurt Breda

2021-12-27 02:20:12 By : Ms. Sharon Huang

Van vijftien jaar ondernemers helpen bij de bank, naar zélf aan de slag als fulltime ondernemer. Angelique Dieteren is de trotse eigenaar van webshop Zhen Zhu en verkoopt sieraden met parels. “Ik heb nog geen dag spijt van mijn carrièreswitch gehad.”

Wat Angelique het spannendst vond aan ondernemen? “Dat ik geen collega’s meer had. Ik was bang dat ik tegen de muren op zou lopen, maar niks is minder waar. Het bevalt me heel goed en ik heb een netwerk waar ik sociale contacten uithaal. Fotografie viel me juist wat tegen. Ik doe alles zelf. Ik ben veel tijd eraan kwijt om de foto’s strak te krijgen, maar heb me de afgelopen jaren enorm verbeterd!”

Van kettingen tot oorbellen en van bruidssieraden tot cadeaus: Angelique verkoopt het.”Een paar keer per jaar krijg ik kilo’s aan zoetwaterparels binnen. Gedeeltelijk in strengen, daar maak ik zelf sieraden van. Andere komen kant-en-klaar naar Breda toe. Zo houd ik genoeg tijd over voor mijn eigen ontwerpen”, legt Angelique uit.

Lees verder onder de foto >

Een bericht gedeeld door Zhen Zhu parels💎Angelique (@zhenzhu.nl)

De parels komen niet uit China vanwege de prijs. “95 procent van de zoetwaterparels komt daar vandaan, omdat ze op weinig andere plekken groeien. Amerika probeerde het en faalde. Veel rijstboeren hebben hun rijstvelden omgebouwd tot parelbassins, waar in drie tot vijf jaar mooie parels groeien.”

Angelique verkoopt de sieraden via haar eigen webshop, maar ook andere zoals Bol.com. “Momenteel is het enorm druk vanwege de feestdagen. Dat was aan het begin van de corana uitbraak in 2020 wel anders: iedereen zat thuis in joggingspak of klusoutfit en kon geen sieraden gebruiken.” Ondertussen is dat alweer ingehaald, vertelt ze trots: “Ik denk dat 2021 mijn beste jaar tot nu toe wordt.”

De Bredase ondernemer is altijd al geïnteresseerd in creativiteit. Al toen ze elf jaar oud was, wist ze dat ze later de edelsmidopleiding wilde volgen. Op advies van haar vader volgde ze uiteindelijk een lerarenopleiding en ze studeerde in Eindhoven aan de Design Academy. “Ik ben blij dat ik na mijn werk bij de bank weer mijn creatieve ei kwijt kan.”

Ze startte Zhen Zhu in 2010 en sinds 2014 is het haar fulltimebaan. “Ik doe het nu vanuit huis. Mijn droom voor 2022 is om een extern pand te gebruiken en stagiaires aan te nemen.” Spijt van haar jarenlange carrière bij de bank heeft ze niet. “Ik heb zoveel ondernemers gesproken en enorm veel geleerd. Zonder dit had ik niet het lef gehad om voor mezelf te beginnen.”

Lees verder onder de foto >

Een bericht gedeeld door Zhen Zhu parels💎Angelique (@zhenzhu.nl)

“Veel klanten vragen of ik unieke sieraden voor ze kan maken. Met mijn eigen parels, maar bijvoorbeeld ook met oude kettingen van hun overleden oma. Parels hebben vaak emotionele waarde. Is de parelketting beschadigd of niet helemaal je wens? Dan maak ik er iets nieuws van!”

Als half Nederlandse, half Vlaamse was het geen moeilijke keuze om haar droom achterna te gaan. Sanne Claessen (23) kreeg…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Breda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Breda.

5 x zo serveer je een super-de-luxe kerstdiner voor weinig

Aangeboden door Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur en omgeving

Goed om te weten: deze Bredase winkels blijven open tijdens de lockdown

Blijf op de hoogte van alles uit Breda

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden