Binnenkijken bij Marly: 'Mijn favoriete plekje in huis is toch wel het 'chill-hoekje'' - indebuurt Breda

2022-10-07 21:27:42 By : Mr. Richard Sun

Marly (30) woont samen met vriend Koen en konijnenvrienden Ted en Brix in een gezellig hoekhuisje in Boeimeer. Ze wonen pas drie maanden in deze woning maar voelen zich al helemaal thuis.

De buurt bevalt het stel goed. Ze werden vriendelijk onthaald, kregen welkomstkaartjes in de brievenbus en hadden al snel een borrel met de buurman gepland. “Het voelt alsof je in een dorp woont, zo warm. Maar toch heb je de stad en ’t Ginneken om de hoek.”

Dat Marly liefde en aandacht geeft aan haar interieur is duidelijk te zien. Haar mooie lichte woning is met zorg ingericht en voelt ruim maar ook knus aan. Ze heeft wel hulp gehad. “Onze verhuizing was heel bijzonder. Dat was namelijk twee dagen voor kerst! Toch stond iedereen voor ons klaar. Mijn vriendin Nadine en mijn nichtje hebben ontzettend goed geholpen met de inrichting. Toen ik aankwam stond alles al perfect op z’n plek.”

Koen en Marly waren op slag verliefd op het huisje. Ze hoefden er weinig aan te doen want de vorige bewoners hadden het al helemaal gerenoveerd. “We hebben echt maar één muurtje geschilderd, haha.”

Ondanks de moderne renovatie zie je het karakter en de sfeer van een jaren ’50 woning wel terug: grappige hoekjes, de kleine bovenverdieping en een mooi raampje bij de trap.

Haar favoriete plekje in huis is toch wel het ‘chill-hoekje’ in de kamer. “Dit is een deel van de Kivik bank van de IKEA”, ze wijst naar de ligbank. “In ons vorige huis zat het nog gewoon aan de bank vast en hadden we echt een hoekbank. Hier paste dat niet mooi in de woonkamer. Dus hebben we er een apart hoekje van gemaakt. IKEA heeft de Instagram foto al gedeeld!”

Wat ook opvalt in het huis zijn de souvenirs van de verre reizen die Marly en Koen hebben gemaakt. Een mooie ketting uit Zanzibar, prachtige zelfgemaakte foto’s uit Zuid-Afrika en toffe etnische maskers, waarvan één gekregen.

Samen met haar vriendin Nadine gaat Marly vaak op pad naar Bredase interieurwinkels. De twee vriendinnen waren zoveel bezig met huisinrichting dat ze besloten een Instagram account te beginnen om anderen te inspireren met leuke kiekjes uit hun huis. Volg de dames op Sfeerverkeer.

Woon jij ook in een Bredaas stadspaleis of een droomhuis? Laat het ons weten! We komen graag bij je binnenkijken.

Michelle (28) woont samen met vriend Rik en kat Toad in de wijk Heuvel. Ze hebben een fijn appartement met...

Sabrina woont samen met man Marcel, zoon Jules (19) en dochter Floor (17) in een modern herenhuis in de wijk...

Een arbeidersstraatje in een villawijk: zo wordt de Anjelierstraat ook wel genoemd. Jorinde van 't Zelfde woont er samen met...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Breda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Breda.

Dé plek voor kralen en bedels: Het Kralenhuisje bestaat 1 jaar en heeft leuk nieuws

Aangeboden door Happy Healthy Hypnose

Bredanaar Yazan maakt aangrijpende documentaire: ‘Veel Syriërs hebben dezelfde nachtmerrie’

Blijf op de hoogte van alles uit Breda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden