Bewerkt fruit van broodboom kan Cubaans meeltekort opvangen

2022-05-21 11:14:15 By : Mr. Andy Fu

Na een jaar van meeltekort in Cuba heeft de regering vorige week de start aangekondigd van een project op het Isle of Youth om broodvruchtenmeel te produceren. Het doel is deze grondstof te verkrijgen om een grotere beschikbaarheid te hebben of om tarwemeel rechtstreeks te vervangen. De broodboom (Artocarpus altilis) groeit in het gebied en er zijn 50 producenten die zich toeleggen op het bewerken van deze vruchten.

Broodvruchtenmeel wordt beschouwd als een zeer gezond proteïnerijk product, met een hogere voedingskwaliteit dan ander plantaardig meel. 

In mei 2021 kondigde de Cubaanse regering een vermindering van 30% aan in de verkoop van niet-geroosterd brood door het gebrek aan tarwemeel. Ze meldde ook een daling van 50% in de levering van het product aan de horeca en staatsagentschappen, hoewel ze ernaar streefde de verkoop van gerantsoeneerd brood en de sectoren Gezondheid en Onderwijs te garanderen.

Bron: havanatimes.org Foto: Dreamstime.com

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.