Beroving in het Centrum, dader gevlucht – De weblog van Helmond

2022-08-26 20:44:09 By : Ms. Lily Wang

Zojuist om 16.52 uur werd de politie gealarmeerd voor een beroving in het Groenewoud. In die straat in het Centrum langs de Vlisco werd iemand beroofd door man van 30 à 40 jaar oud. De onbewapende dader draagt een donkere broek met rode bies, grote oorbellen en heeft kort haar. De politie vraagt om 112 te bellen als je hem ziet en/of tips hebt. 

In de reacties hieronder staan updates.

Update 1: Een ouder echtpaar was het slachtoffer van deze beroving. Zij liepen op het trottoir tussen de struiken en het hekwerk, toen een man probeerde bij het 78-jarige slachtoffer de tas van haar nek te trekken. Dit is ook gelukt. Zij viel op de grond en daarbij raakte een gehoorapparaat zoek. Zowel de man als de vrouw zijn in een ambulance onderzocht maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn door een familielid opgehaald. Na zijn daad is de dader gevlucht. De politie zoekt hem en doet onderzoek. Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto's.

😡 Nondeju, dat is vlakbij de kasteeltuinconcerten en het politiebureau. Waar gaat het naar toe tegenwoordig.

Wat een kansloos volk loopt er toch rond Sterkte voor de slachtoffers

Update 2: De dader is tot op dit moment niet aangehouden. Heb je nog tips voor de politie, bel hen dan vanaf nu op 0900-8844.

Update 3: Een getuige zag de worsteling, hij meldde dat de dader de vrouw enkele meters heeft meegesleurd voordat hij haar tas in zijn bezit had. De echtgenoot wilde zijn vrouw helpen en zij kwamen toen samen in de struiken terecht waar hij zijn gehoorapparaat verloor. Deze werd nog door de politieagenten, ambulancepersoneel en getuige gezocht maar niet teruggevonden. Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto's.

Nou ou, de dader zal wel ergens op video staan met zijn zwarte pieten pak, en bovendien lijkt me dit niet een eerste keer, dus bekende van de politie, dus met naam en foto's en alles in de politie database. Grote oorbellen?

En dat overdag verschrikkelijk dat ze met hun poten van de mensen afblijven vuil tuig sterkte voor de slachtoffers gerum

Tuig van de richel die zoiets doen! Ga werken kloothommels!

Update 4: Straatrover weet zich los te rukken van achtervolger, politie zoekt getuigen Door de korte worsteling op het Groenewoud liep de man van het oudere echtpaar licht letsel op aan zijn gezicht en handen. De straatrover ging er daarna met de handtas van de vrouw vandoor. Achtervolgd door een getuige van de beroving, rende de verdachte via het Beugelsplein in de richting van het centrum. De achtervolger kon hem op de kruising van de Molenstraat en Zuidende vastpakken. Daar ontstond wederom een worsteling waarbij een aantal omstanders stonden te kijken en te filmen. Na enige tijd kon de straatrover zich lostrekken en zijn vlucht voortzetten. Sindsdien ontbreekt elk spoor, zo liet de politie weten. Inmiddels is er een uitgebreider signalement van de straatrover: • man • lengte 1,70 tot 1,85 meter • tenger postuur • blank (zongebruind) • donker kort haar (kalend) • zwart shirt • grijze broek met rode strepen aan de zijkant • zwarte sokken en grijze sneakers • opvallende tunnels (oorbellen die je oorlel oprekken) in beide oren. De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof. Ook getuigen die de worsteling zagen op de kruising van het Zuidende en de Molenstraat worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844, in het bijzonder natuurlijk diegene die beelden van de worsteling maakten. Doe je dat liever anoniem? Bel dan 0800-7000. De politie gaf dit incident registratienummer PL2100-2022145453.

Zet dat filmpje er op heb je hem zo.maar mag zeker weer niet.wat hij heeft gedaan mag ook niet en gebeurd ook.

@Anoniem op zondag 10 juli 2022 om 17:34:

Wij hebben dat filmpje niet. Maar als jij of iemand anders ons dat filmpje stuurt (bijvoorbeeld via een DM op Facebook of in een mail aan post@deweblog.nl), dan zetten wij het natuurlijk op de weblog.

Tha,je kan ook gaan werken om aan je geld te komen. Kansloze klootzak

Kan ook iemand zijn die gewoon een baan heeft,of denken jullie dat alleen werklozen zoiets doen

Dat is echt zo'n klote stukje daar, dat groen flink laag snoeien,heb je beter kijk op dat stukje, neemt niet weg dat een beroving nooit of te nimmer te tolleren is.

Update 5: In Tilburg is een 43-jarige Helmonder aangehouden voor de bovenstaande straatroof. Naar aanleiding van de oproep hadden er zich getuigen bij de politie gemeld. Onder andere door hun verklaringen kon de District Recherche de identiteit van de verdachte achterhalen. De man is ingesloten voor verder onderzoek en zal zich te zijner tijd bij de rechtbank moeten verantwoorden. Dat liet de politie vanwege weten.

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 augustus 2022 om 17:01:

Mooi dat zo'n laffe klootzak via een signalement kon worden opgepakt! Goed gedaan politie 👍. Hopelijk is het echtpaar een beetje over de schok heen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *