Armbanden, enkelbandjes en oorbellen maken voor Stichting Paardenopvang Achterhoek – Klazienaveen Local

2021-11-16 11:08:37 By : Ms. Rebecca WANG

Nieuws en Media website voor Klazienaveen en omstreken

Emmen/Klazienaveen – Twee meisjes, Saar Kijk in de Vegte uit Klazienaveen en haar vriendin Kathelijne Stiger, beiden 9 jaar oud, maken armbanden, enkelbandjes en oorbellen voor Stichting Paardenopvang Achterhoek.

De meiden kwamen zelf op het idee om iets te maken en te verkopen voor een goed doel. Samen hebben we gekeken welke goede doelen er zijn en hebben ze Stichting Paardenopvang Achterhoek bedacht. Het welzijn van paarden is erg belangrijk voor de meisjes, want de twee 9-jarige meisjes rijden al sinds hun 5e paard bij Manege Emmen.

De gekozen stichting is afhankelijk van vrijwilligers en donaties en daarom willen de twee meisjes proberen zoveel mogelijk geld op te halen en dit vervolgens voor de volle 100% te doneren. Dit proberen ze door armbanden, enkelbandjes en oorbellen te maken. Niet alleen thuis, maar ook tijdens hun vakantie, want ze moesten een grote doos vol spullen meebrengen!

Ondertussen hebben ze al aardig wat samengewerkt. De teller van het verdiende bedrag staat al op 350 euro! Stichting Paardenopvang Achterhoek is afhankelijk van vrijwilligers en donaties en daarom willen de twee meisjes proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het doel is om minimaal 500 euro te verdienen, iets dat binnenkort lijkt te worden bereikt. Ook de stichting is op de hoogte van het spontane optreden van de twee en is verrast, blij en enthousiast over dit mooie initiatief. Als het beoogde doel is bereikt, willen de twee meiden het verdiende bedrag persoonlijk aanbieden aan de stichting.

Hippisch Centrum Emmen (HCE) heeft inmiddels ook een donatie gedaan voor het goede doel, en bijna alle medewerkers dragen de armbandjes al, want er is al veel gekocht van de twee meiden. Ook Marco Rijsdijk, lokale ondernemer in Klazienaveen, heeft aangeboden een bijdrage te leveren in de vorm van wortelen voor de paarden. Deze kunnen dan meegenomen worden met de meisjes als de paardenopvang wordt bezocht.

Als er mensen zijn die ook iets willen doneren? Of iemand die iets wil geven in de vorm van een bezem, appels of paardenspullen die ze niet meer gebruiken, alles is welkom! Of wil je een armband, enkelbandje of oorbellen bestellen bij de meiden? U kunt per e-mail contact opnemen met de ouders van de meisjes: