8x shop de mooiste jurken voor een winterbruiloft

2022-10-14 22:17:13 By : Mr. Wills Tong

Ook als gast mag je uitpakken.

Elk koppel heeft een eigen favoriet seizoen. Hoewel veruit de meeste stellen trouwen in het voorjaar, zijn er dus ook genoeg liefdeskoppels die besluiten om het ja-woord in het najaar te geven. Ben je een van de gelukkige gasten op zo'n winterbruiloft? Good for you! En voor je outfit, want een trouwerij in het najaar vraagt om ietwat andere keuzes dan een bruiloft in de zomer. Je jurk moet warm genoeg zijn, passen bij het kleurenpalet en bovendien te combineren zijn met een chique blazer of jas voor buiten. Onderstaande 8 jurken voldoen in elk geval aan die eisen en zijn favoriet bij Bazaar.

Wijnrood is bij uitstek de kleur voor een winterbruiloft. De asymmetrische rok, opvallende strik en ruches aan de zijkant maken van deze jurk een feestje.

Afhankelijk van de dresscode van de bruiloft kan een minijurk prima. Draag er in de winter een dunne panty en hakken onder of combineer 'm met hoge laarzen.

Lees ook: Feestje op de planning? Dit zijn de meest populaire dresscodes uitgelegd >

Elke jurk wordt speciaal wanneer-ie in satijn komt. Dit mosterdgele exemplaar van H&M is chic, betaalbaar en prachtig. Zeer geschikt voor een bruiloft in de winter!

Bloemen in het najaar? Yes, please! Deze jurk in donkere tinten en meerdere lagen straalt een winters gevoel uit.

Wanneer de bruiloft rondom Kerst of Oud & Nieuw plaatsvindt, kom je prima weg met een glitterjurk. Deze haltervariant staat erg chic dankzij het figure hugging model.

Asymmetrische neklijnen are here to stay. Deze jurk met one shoulder-effect komt in meerdere kleuren, maar onze favoriet is zonder twijfel deze blauwe variant.

Lees ook: Deze jurk en schoenen-combinatie is altijd een succes >

Welke kleur is meer winters dan donkergroen? Geen, als je het ons vraagt. Dit korte jurkje van Mango is relatief basic maar maak je met de juiste accessoires zo feestelijk als je zelf wilt.

Bij een winterbruiloft denk je misschien niet direct aan een lichtblauwe jurk met bloemen, maar dit exemplaar neigt bijna naar ijsblauw en past daardoor juist goed in het najaar. Pluspunten voor de pofmouwen!