112-nieuws: natuurbrand in Budel • auto verkeersaso afgepakt - Omroep Brabant

2022-07-15 18:36:27 By : Mr. Johnny Yu

De politie heeft woensdagavond de auto van een man in beslaggenomen, omdat hij keer op keer betrapt is op verkeersovertredingen. Nu reed een automobilist van 37 veertig kilometer te hard op de A2 bij Vught. Zijn wagen bleek niet te zijn verzekerd. Bovendien had de man al sinds vorig jaar een rijontzegging van meer dan 700 dagen. Als klap op de vuurpijl is hij drie dagen geleden ook al achter het stuur vandaan gehaald. Dat meldt de politie op Twitter.

De natuurbrand aan de Geuzendijk lijkt onder controle, meldt de brandweer. Er wordt nageblust en de omgeving wordt nat gemaakt, om te voorkomen dat het vuur toch weer oplaait.

Een Tilburger is dinsdag opgepakt, omdat hij betrokken zou zijn bij de drugssmokkel van een grote hoeveelheid qat. De partij werd op donderdag 30 juni ontdekt door de douane op vliegveld Maastricht Aachen Airport.

LEES OOK: Grote partij qat gesmokkeld via vliegveld: Tilburger aangehouden

Aan de Lovenlaan in Waalwijk is iets voor half drie een oudere vrouw slachtoffer geworden van een man, die haar op straat probeerde te beroven van een gouden ketting. Ze heeft hierbij volgens een woordvoerder van de politie 'zeer licht letsel' opgelopen. De dader rende volgens een 112-correspondent weg nadat zij een onverwachte beweging maakte.

De politie is met diverse eenheden op zoek naar de dader. Het gaat om een lichtgetinte man met kort donker haar. Hij draagt een oranje/roze shirt. De politie waarschuwt hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen wanneer je hem ziet.

De automobiliste die gisterochtend op de Groenstraat in Tilburg een fietsster (76) aanreed en gewond achterliet, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Het gaat om een vrouw. Dat laat de politie weten. Vanochtend nog deed de politie een dringende oproep aan de doorrijder om zich te melden. Onderzocht wordt nog wat er gisterochtend precies is gebeurd. van de automobiliste wordt een verklaring opgenomen.

LEES OOK: Automobiliste die fietsster (76) aanreed in Tilburg meldt zich

Bij de gewapende overval gisteravond laat op een vakantiehuis op recreatiepark ‘t Haasje in Oosterhout is een vrouw door twee overvallers bedreigd met een vuurwapen. Dat vertelt een woordvoerder van de politie vanmiddag. Op het moment dat de overvallers toesloegen, was er ook een jongetje aanwezig in het vakantiehuis. De vrouw en het kind raakten niet gewond. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. Er zijn in de zaak nog geen aanhoudingen verricht.

LEES OOK: Vrouw bedreigd met vuurwapen door overvallers in vakantiehuis

Een man van 28 is vanochtend vroeg bij zijn huis aan de Veldekestraat in Breda aangehouden door de politie. Dit gebeurde door een speciaal aanhoudingsteam, zo geeft een woordvoerder van de politie in Rotterdam aan. De man is aangehouden voor een autobrand op 5 april in Rotterdam.

De scooterrijder die vannacht in Geldrop om het leven is gekomen bij een ongeluk is een man van 22 uit die plaats. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.

LEES OOK: Scooterrijder (22) overleden bij ongeluk in zijn woonplaats Geldrop

De automobilist die gisterochtend op de Groenstraat in Tilburg een fietsster (76) aanreed en gewond achterliet, heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Dat laat een woordvoerder vanochtend weten. De politie doet opnieuw een dringende oproep aan de bestuurder om zich te melden. "Doorrijden na een aanrijding is een misdrijf", meldt de woordvoerder.

LEES OOK: Automobilist rijdt 76-jarige fietsster aan en rijdt daarna door

Een wielrenster van 37 uit Heusden is overleden nadat ze gistermiddag zwaargewond raakte bij een ongeluk in Vinkel. De vrouw werd na een aanrijding met een auto op de Heescheweg gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is ze overleden, zo laat de politie vanochtend weten.

Voor een steekpartij op een bouwplaats langs de A2 bij het Gelderse Bruchem, gemeente Zaltbommel, is een verdachte aangehouden in Kaatsheuvel. Bij de steekpartij die rond zes uur vanochtend gebeurde raakte iemand gewond. Het slachtoffer is volgens Omroep Gelderland met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Later vanochtend werd de verdachte in een huis in de Bachstraat in Kaatsheuvel aangehouden. Daar is volgens een 112-correspondent ook de bus van de verdachte meegenomen voor onderzoek.

Vier jongeren hebben vannacht op het Hof in Bergeijk flink huisgehouden. Ze vernielden een hoogwerker en namen enkele plantenbakken van de gemeente te grazen. Al het groen werd uit de plantenbakken getrokken en over de straat gegooid. Daarna leefden de vandalen zich uit op de winkelkarretjes van een supermarkt, die in de bosjes werden gegooid. Dit alles gebeurde rond drie uur 's nachts, zo meldt de politie.

Bij een ongeluk op de Wielewaal in Geldrop is vannacht een scooterrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer stak bij een oversteekplaats de weg over en werd daarbij geschept door een auto. Volgens een 112-correspondent overleed de scooterrijder ter plaatse. Een traumahelikopter werd opgeroepen maar landde uiteindelijk niet. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

Bij een ongeluk op de A50 bij Heeswijk-Dinther zijn gisteravond laat vier gewonden gevallen. De auto waar de slachtoffers in zaten, raakte door onbekende oorzaak van de snelweg en kwam in een sloot terecht. De snelweg richting Eindhoven werd afgesloten. Twee traumahelikopters landden op de rijbaan.

Volgens een 112-correspondent zocht de brandweer in een maisveld vlakbij de snelweg naar een mogelijk slachtoffer. Vier inzittenden zijn uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de bestuurder, een man van 19 jaar uit de gemeente Bernheze, en om drie vrouwen van 19, 20 en 31 jaar uit Uden en Veghel. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt door de politie nog onderzocht. Of er alcohol of drugs in het spel waren, is volgens een woordvoerder van de politie nog niet duidelijk.

Bij een steekpartij in een huis aan de Breitnerlaan in Roosendaal is gisteravond een man gewond geraakt. Het slachtoffer zou met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie hield korte tijd later een man aan. Hij zal worden gehoord op het politiebureau.

Twee gewapende mannen hebben gisteravond een overval gepleegd op een vakantiehuisje op recreatiepark 't Haasje in Oosterhout. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen en of de daders iets hebben buitgemaakt.

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.