Zo ziet een goedkoop sieraad er duurder uit - Het Nieuwsblad

2021-11-16 11:04:02 By : Ms. Iris LI

Hoe verleidelijk hun prijskaartjes ook zijn, helaas is niet elk fantasiejuweel de beste vriend van een stijlvol meisje. Op zoek naar sieraden die goedkoop zijn, maar er niet zo uitzien? Zo val je niet voor de mand.

1. Het design is te kinderachtig Bedelarmbanden, oorknopjes met dieren of een hanger met een palmboom erop? Hoeveel je er ook voor betaald hebt, kindersieraden lijken altijd goedkoop. Dus blijf weg van schattige vormen en dito kleuren en onthoud: strakker is altijd geloofwaardiger.

Set van drie ringen, 8,30 euro bij Asos.com Halsketting, 17 euro bij River Island

2. Je kunt het ook gewoon zelf maken. Als een sieraad niet meer is dan een paar parels aan een touwtje, is het prijskaartje meestal ook navenant. Regel: als het lijkt alsof jij/je driejarige nichtje het net zo goed zelf had kunnen maken, mag het in de winkel blijven. Nog steeds fan van kralenkettingen? Ga voor mini-kralen – dan valt het minder op dat ze van glas of kunststof zijn.

Armbanden, 17,95 euro bij ZaraArmband, 20,74 euro bij Asos.com

3. Het glazuur is niet netjes Een sieraad met een tekening in glazuur? Zorg ervoor dat het glazuur heel precies is aangebracht. Als het patroon een zooitje is, kun je die euro's beter aan iets anders besteden.

Set van drie ringen, 9,99 euro bij H&M Bracelet, 22,76 euro, Kate Spade via Nordstrom

4. Het metaal glanst te fel Goud, zilver en brons glans, maar nep goud, nep zilver en nep brons schijnen meestal veel harder. Vermijd overdreven glanzende sieraden en geef de voorkeur aan materialen die wat meer mat of donkerder zijn.

Armband, 29 euro bij & Other Stories Armband, 16,95 euro Sweet Deluxe via Zalando

5. Het weegt te weinig Niets mis met een licht en fijn sieraad. Als het er tenminste zo uitziet. Als die 'zilveren' joekel van een statement ketting bij elke stap als een veertje op en neer vliegt, dan gelooft niemand echt dat er een 999 stempel op gedrukt staat. Dus: beweging, gewicht en uitstraling van een sieraad moeten op elkaar zijn afgestemd. Als de balans niet klopt, komt die niet geloofwaardig over.

Oorbellen, 9,99 euro bij H&MEarcuff, 25 euro bij & Other Stories

6. De edelstenen zijn niet zo kostbaar Plastic of edelsteen? Meestal zie je het verschil al op meters afstand. Zeker als het om gekleurde gaat. Wil je toch een statement sieraad met minder edelstenen of strass steentjes, kies dan altijd voor kleurloze stukken. Goed gedaan, je kunt ermee wegkomen zonder er goedkoop uit te zien. Ook een optie: ga voor halfedelstenen. Half zo duur als edelstenen, twee keer zo stijlvol als nep-strass steentjes.

Oorbellen, 15 euro bij & Other StoriesKetting, 21 euro bij River Island

7. Het verkleurt je huid Er staat niet zo duidelijk 'nep' als die strook groene huid onder je ring. Als het sieraad er anders duur uitziet, kun je dit probleem snel oplossen: breng een laag doorschijnende nagellak aan op de plekken waar het metaal de huid raakt. De lak werkt als een barrière tussen metaal en huid, zodat er geen groene vlekken ontstaan.

8. Het is een beetje puberaal Half hart of cheesy quote? Doorweekte ontwerpen doen te veel denken aan je tienerjaren. Je weet wel: die periode dat je echt geen budget had voor dure sieraden. Sieraden kunnen natuurlijk iets zeggen, maar houden het subtiel.

9. De veren zijn gepluimd Niets mis met een vleugje boho en een plukje hier en daar, maar zorg ervoor dat de plukjes in onberispelijke staat zijn. Eenmaal gerafeld of vuil kunnen ze het echt niet meer aan. Minder riskant is een metalen veerpatroon.

Oorbellen, bij Twice as NiceKetting, bij Twice as Nice

10. Je statement ketting maakt de verkeerde statement. Groter betekent echt niet chiquer en niet elke statement ketting kan een simpele outfit upgraden. Twijfel je of dat ene exemplaar wel stijlvol genoeg is? Maak dan een statement met een ander sieraad. Een mooie hanger of earcuff is niet alleen hipper dan een grote, opvallende ketting, ze zien er vaak ook een stuk minder goedkoop uit.

Set oorbellen met steentjes, 12,95 euro bij Zara

http://www.zara.com/be/nl/women/accessories/jewelry/earrings-with-stones-c499007p2775705.html

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.