Plan voor appartementencomplex op locatie voormalige bibliotheek ligt ter inzage - Steenwijker Courant

2022-08-19 20:45:16 By : Mr. Allen He

Zo komt het appartementencomplex er uit te zien. Foto: Zijlstra Architecten

Het pand staat nu zo’n 10 jaar leeg en verpaupert. Het is aangekocht door bouwbedrijf Scheenstra in Ter Idzard, die hier een appartementencomplex gaat bouwen.

Tekst gaat verder onder foto

Het project gaat ruimte bieden aan maximaal 14 appartementen. Het gaat om koopappartementen. De prijzen ervan zijn nog niet bekend.

Het woongebouw wordt 952 vierkante meter groot en wordt uitgevoerd in de vorm van een driehoek en zal deels uit 3 bouwlagen bestaan. Een deel van het gebouw heeft 2 bouwlagen, aan de zuidzijde is een verhoging met 3 bouwlagen. De maximale bouwhoogte gaat deels 10,5 meter bedragen.

Tekst gaat verder onder foto

De ontsluiting van het bouwplan zal plaatsvinden via de Burgemeester H.G. Reinenstraat. Toekomstige bewoners kunnen parkeren in de parkeerkelder. In het openbare gebied en op het eigen terrein komen in totaal minimaal 18 parkeerplaatsen.

De hoofdentree van het woongebouw bevindt zich aan de zijde van de Nicolaas ter Maethstraat. De bergingen voor de bewoners komen inpandig op de begane grond. De begane grond en de eerste verdieping worden even groot (elk 952 vierkante meter). De tweede verdieping zal circa 400 vierkante meter omvatten.

Er zijn meerdere informatieavonden voor de omwonenden gehouden. Daaruit bleek dat zij niet een te hoog gebouw wilden (niet 4 bouwlagen zoals het naastgelegen gebouw Woldstate) en gaven aan dat het parkeren in het gebied een probleem is. Daarom wordt onderzocht of de parkeerkelder vergroot kan worden. Om te voorkomen dat koplampen tijdens het verlaten van de parkeerkelder in de woningen schijnen, wordt het straatgedeelte afgeschermd met groen.

Het terrein kent nu de bestemming ‘maatschappelijk’. Om een appartementencomplex mogelijk te maken is een bestemmingsplanwijziging naar ‘wonen’ nodig. Het college van burgemeester en wethouder is bereid om hieraan medewerking te verlenen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 16 juni ter inzage. Het is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (en Nicolaas ter Maethstraat 2 Steenwijk invullen).

Release: 94198578cec074e27a72024b279c3275585cdc87