Nicole en Alex doen mee aan een dansmarathon van vijftig uur: 'De grootste uitdaging is het niet kunnen slapen' - indebuurt Groningen

2021-12-29 06:33:20 By : Mr. Longtime LT

Vijftig uur lang non-stop dansen voor een bedrag van 100.00 euro, zou jij het doen? De Groningse Nicole en Alex wel! Zij doen mee aan de Dansmarathon, die vijftig uur lang live te volgen is op SBS6. Samen met 99 andere koppels strijden zij om die felbegeerde geldprijs.

“Onze aanmelding voor De VriendenLoterij Dansmarathon is eigenlijk begonnen als een geintje, maar uiteindelijk hartstikke serieus geworden”, vertellen Nicole en Alex lachend. “We willen graag samen als koppel een nieuwe uitdaging aangaan en zien hoe we ons staande houden tijdens deze vijftig uur dansend samen op de dansvloer. Waar liggen onze grenzen en hoe houden we dit samen vol?”

De 25-jarige Nicole woont zo’n acht jaar in Groningen en werkt als persoonlijk begeleider in een beschermde woonvorm voor jongeren. Ze danst van jongs af aan. Eerst ballet, toen street dance en later richtte zich meer op hiphop en moderne dans. Ook Alex (29) woont zo’n acht jaar in Groningen en is danser in hart en nieren. Hij is dansdocent bij TUDC in Groningen en docent Geschiedenis aan het Gomarus college te Groningen.

Dansschool TUDC is de plek waar Nicole en Alex elkaar hebben leren kennen. “Alex was docent daar”, vertelt Nicole. “Hij gaf danslessen aan wedstrijdteams. Ik ging daar aan de slag als stagiaire en heb later danslessen gegeven aan kinderen. Ook danste ik in het wedstrijdteam waar Alex toen de trainer was. Toen is de vonk overgeslagen”, lacht ze.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Alex is twintig jaar geleden als kind gevlucht naar Nederland en toen hij begon met dansen, was het alsof er een wereld voor hem open ging. Voor Nicole is dansen de ultieme ontspanning. En nu gaan ze samen de uitdaging aan bij de Dansmarathon. “De grootste uitdaging lijkt ons het weinig tot niet slapen. Vijftig uur is dan wel erg lang!”, vertelt het stel.

Een extra reden voor hen om mee te doen is de longaandoening waar Alex’ moeder aan lijdt. “We dansen ook om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte. De opbrengst gaat naar Longfonds. We hebben van dichtbij gezien hoe belangrijk goed werkende longen zijn en hoeveel impact een longziekte kan hebben.”

Wij zijn benieuwd: heeft het stel een tactiek om te winnen? “Onze tactiek is om zoveel mogelijk plezier te hebben en elkaar zoveel mogelijk aan het lachen te maken. Vijftig uur dansen wordt namelijk al zwaar genoeg en valt niet te onderschatten. Daarnaast zullen we goed op onze grenzen moeten letten en onze koppigheid aan de kant moeten zetten. Oftewel, goed naar elkaar luisteren.”

“Als wij winnen, wat uiteraard het streven is, dan is het eerste wat wij willen doen met het geld een huis kopen. In deze absurde woningmarkt”, voegen ze lachend toe. “Daarnaast zouden we graag een rondreis door Amerika maken en daar ook danslessen volgen. Dit is een droom van ons allebei.”

De VriendenLoterij Dansmarathon is van 14 tot en met 16 oktober 2021 live te zien op SBS6. Er doen 100 koppels uit het hele land aan de dansmarathon mee. Het koppel dat het langst op de dansvloer blijft dansen, wint de hoofdprijs van 100.000 euro. Maar de koppels dansen niet alleen voor een geldprijs, ze dansen ook om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en fondsen te werven voor een medische doorbraak: de mini-long. Hiermee kunnen beschadigde longen in de toekomst weer gezond worden gemaakt.

Steven van Calcar (32) is kunstenaar, programmeur en meubelmaker. Hij is gek op verzamelen en al zijn liefhebberijen hebben een…

Feest! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Harmen zoekt collega’s: ‘Een gezellige club mensen bij Klimaatgroep Holland’

Aangeboden door de Rijksoverheid: campagne ‘Fit op jouw manier’

Aangeboden door Amazing Oriental Groningen

Aangeboden door De Nederlandse Kluis

Aangeboden door De Nederlandse Kluis

Vandaag in première: deze show vertelt een heel ander verhaal over 9/11

Aangeboden door Come from Away

Aangeboden door iQ Makelaars Groningen

Blijf op de hoogte van alles uit Groningen

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden