Marjet en Marleen verkopen al bijna 18 jaar tweedehandskleding, cadeaus en meer - indebuurt Haarlem

2022-05-21 11:06:20 By : Mr. David Zhang

Een nieuw outfit scoren én tegelijkertijd duurzaam bezig zijn? Dat kan bij de winkel Tofff! middenin de Kleverparkbuurt. Met een lach en een goed advies staan de eigenaresses én vriendinnen Marjet en Marleen bijna elke dag voor je klaar.

Net even anders dan de rest, dat is hoe Marjet en Marleen het succes van hun winkel zouden omschrijven. Sinds 2004 is de winkel op de hoek van het Santpoorterplein een begrip in de Kleverparkbuurt. Jong en oud loopt bij de vriendinnen binnen. Marleen vertelt: “Wij verkopen kleding van bekende merken voor dames, kinderen en heren. Deze kleding is vaak tweedehands, maar we hebben ook nieuwe items. We vinden duurzaamheid belangrijk, dus vandaar dat het grootste gedeelte van onze winkel tweedehands is.” Marjet vult aan: “Daarnaast verkopen wij ook leuke woonaccessoires om cadeau te doen of jezelf blij mee te maken en cadeau’s voor kinderen.”

“Hi, hoe gaat het met de kleine? Wil je een kopje koffie?”, vraagt Marjet terwijl er een klant binnenloopt. Marjet en Marleen kennen bijna iedereen die binnenkomt. Marjet vertelt: “We hebben veel vaste klanten. Mensen die komen winkelen of om even gezellig met ons te kletsen. Omdat we er al zo lang zitten, kent bijna iedereen in de buurt ons wel.” Deze persoonlijke aandacht en de gezellige sfeer in de winkel zorgt ervoor dat mensen terug blijven komen. Marleen vertelt: “Mensen komen hier graag omdat wij altijd met ze meedenken. Doordat we veel vaste klanten goed kennen, kunnen we de juiste items voor ze uit het rek halen.”

Het ontmoeten van mensen en het persoonlijke contact is voor Marjet een van de mooiste dingen van haar werk. Ze vertelt: “We leven mee bij situaties als een bruiloft, begrafenis en feesten. Ook organiseren we twee keer per jaar vriendinnenavonden. Onder het genot van een wijntje kunnen vrouwen dan exclusief shoppen en elkaar advies geven over kleding. Zo maken we er echt een feestje van.”

Dat de sfeer in de winkel zo goed is, komt ook doordat Marjet en Marleen al jaren beste vriendinnen zijn. Marleen vertelt: “We runnen samen de winkel met veel plezier én gaan in onze vrije tijd ook vaak samen op pad. We struinen geregeld het hele land af op zoek naar de leukste en hipste spullen voor de winkel. Daarnaast gaan we ook af en toe samen op vakantie.”

Bij Tofff! vind je naast cadeau’s, accessoires en nieuwe kleding ook tweedehands merkkleding. Deze kleding wordt door mensen zelf ingebracht. Het concept is simpel: je brengt je mooie items in en zodra het wordt verkocht ontvang je zelf een deel van de opbrengst. Marjet vertelt: “Iedereen kan zijn kleding inbrengen, maar er zitten wel een aantal eisen aan. Wij bepalen welke kleding we innemen. De kleding moet schoon, gestreken, onbeschadigd, eigentijds en seizoensgebonden zijn. Daarnaast mag het alleen van een bekend merk zijn.” 

Marjet en Marleen laten de tweedehandskleding maximaal zes tot acht weken in de winkel hangen. Mocht de kleding dan nog niet zijn verkocht, schenken ze het aan een goed doel. Marjet vertelt: “Tweedehands kleding is steeds hipper en populairder geworden. Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk en maken de bewuste keuze om bij ons kleding in te brengen en te kopen.” Marleen vult aan: “Er zijn zelfs klanten die zich hebben voorgenomen om het hele jaar tweedehands te shoppen en dat dan alleen bij ons doen. Dat voelt echt als een eer.”

Naast duurzaamheid is het inbrengen van kleding ook leuk voor de portemonnee. De klant krijgt namelijk een percentage van de opbrengst van hun verkochte kleding. Marleen: “Zonde om mooie merkkleding weg te gooien of in de kast te laten hangen. Als je het bij ons inbrengt, kan je er een ander blij mee maken én er zelf ook nog wat aan verdienen.”

Wijnen uit Frankrijk, Noord Italië, Duitsland en meer. Stephan reist Europa af om de meest bijzondere wijnen te vinden. Met…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Haarlem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Haarlem.

Francis houdt ervan met vriendinnen af te spreken: ‘Ik ga altijd met de bus’

Zien: Pathé Haarlem is verbouwd (met nu fantastische stoelen!)

Aangeboden door Frans Hals Museum – Hof

Gezocht! Enthousiaste freelancer voor de redactie van indebuurt Haarlem

Blijf op de hoogte van alles uit Haarlem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden