Is het veilig om waterstofperoxide in je oor te doen? 6 stappen

2021-11-22 01:37:08 By : Mr. liangmin peng

©1996-2021 MedicineNet, Inc. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden.

MedicineNet geeft geen medisch advies, diagnose of behandeling. Zie aanvullende informatie.

gehoorgezondheidscentrum / gehoorlijst / is het veilig om waterstofperoxide in uw oor te doen / is het veilig om waterstofperoxide in uw oor te doen

Waterstofperoxide is een populair ingrediënt in oordruppels die worden gebruikt voor de behandeling van oorinfecties en het verwijderen van oorsmeer (cerumen). Het is veilig bij zorgvuldig gebruik zoals voorgeschreven door uw zorgverlener. Het gebruik van deze chemische stof moet echter worden beperkt tot de voorgeschreven concentratie en frequentie.

Waterstofperoxide is een krachtig oxidatiemiddel en kan bij sommige mensen huidirritatie en uitslag veroorzaken, vooral bij gebruik in hoge concentraties. Bij concentraties van meer dan 10 procent kan het zelfs brandwonden en blaarvorming veroorzaken. Overmatig gebruik van waterstofperoxide kan ook oorpijn en ontsteking veroorzaken.

Andere bijwerkingen van overmatig gebruik van waterstofperoxide zijn onder meer:

Bovendien kan waterstofperoxide achtergebleven bubbels in de oren veroorzaken die ooronderzoeken kunnen verstoren. Vermijd het gebruik van deze chemische stof dus als u een oorontsteking of een geperforeerd trommelvlies heeft, tenzij uw arts u daarom vraagt.

Hoe gebruik je waterstofperoxide om oorsmeer te verwijderen?

Waterstofperoxide is een krachtig cerumenolytisch middel (chemicaliën die oorsmeer afbreken en helpen verwijderen). Houd rekening met het volgende wanneer u deze chemische stof gebruikt om oorsmeer te verwijderen: 

Hoe waterstofperoxide in het oor te gebruiken:

Wat zijn enkele andere manieren om oorsmeer thuis te reinigen?

Over het algemeen is het schoonmaken van je oren niet nodig omdat ze zichzelf kunnen reinigen. Oorsmeer is een beschermende stof die in het oor wordt geproduceerd en die verschillende belangrijke functies heeft, zoals het voorkomen van infecties van het binnenoor, het fungeert als een natuurlijke vochtinbrengende crème en het opsluiten van stof en vuil. De oorsmeer migreert vanzelf van diep in de gehoorgang naar buiten. 

Desalniettemin hebben sommige mensen meer oorsmeerproductie die problemen geeft, zoals een gevoel van volheid van de oren, gedempt gehoor, duizeligheid en tinnitus. De veiligste manier om dit oorsmeer te verwijderen, is door een arts voor oor, neus en keel (KNO) te raadplegen.

Er zijn echter enkele huismiddeltjes om oorsmeer te verwijderen, zoals:

Sommige populaire technieken voor het verwijderen van oorsmeer, zoals wattenstaafjes of kaarsmethodes, om uw oren te ontstoppen, mogen niet worden gebruikt omdat ze schadelijk kunnen zijn.

Het wordt aanbevolen om waar mogelijk professionele hulp te zoeken, vooral als:

Oorsmeer (oorsmeer) is een natuurlijke stof die wordt afgescheiden door speciale klieren in de huid aan de buitenkant van de gehoorgang. Het stoot water af en vangt stof- en zanddeeltjes op. Gewoonlijk hoopt zich een kleine hoeveelheid oorsmeer op, droogt op en valt dan uit de gehoorgang met ongewenste deeltjes mee. Onder ideale omstandigheden hoeft u uw gehoorgang nooit schoon te maken. De afwezigheid van oorsmeer kan leiden tot droge, jeukende oren en zelfs infectie. Oorsmeer kan zich om verschillende redenen in het oor ophopen, waaronder; vernauwing van de gehoorgang, productie van minder oorsmeer door veroudering, of een overproductie van oorsmeer als reactie op trauma of verstopping in de gehoorgang.

Tinnitus is geen aandoening op zich, maar een symptoom van een andere aandoening die een hoge pieptoon, een rinkelend, zoemend of klikkend oor veroorzaakt. Het kan komen van een aantal problemen, te beginnen met het trommelvlies en het slakkenhuis - de organen die geluidsgolven omzetten in elektrische signalen die de hersenen als geluid kunnen interpreteren.

©1996-2021 MedicineNet, Inc. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden. MedicineNet geeft geen medisch advies, diagnose of behandeling. Zie aanvullende informatie.