Djammen: Rapper Kurki is net begonnen en het smaakt naar meer - RTV Drenthe

2021-11-22 01:26:43 By : Mr. D Wason

Lang voordat Kurki voet aan wal zette op de Drentse bodem, maakte zijn grootvader Peter Linker menig café, zalen en feesten muzikaal onveilig.

Net als zijn grootvader is ook Koen aan de Drentse hoofdstad gebonden. "Geboren en getogen in Assen", zegt Koen Poelstra trots. "Ik ben al heel lang bezig met muziek. Het begon met het schrijven met mijn broer." Volgens Kurki was het vooral voor de lol en niet erg serieus. Maar toen keerde de zaak. "Op een dag dacht ik: nou, laat ik iets vrijgeven. En dat werd toen goed ontvangen."

Dat andere mensen zijn muziek konden waarderen deed Koen Poelstra goed. "Ik vind het gewoon leuk om muziek te maken. En als mensen om me heen het ook leuk vinden... Ja, zo simpel is het voor mij."

Hiphop, urban en r&b zijn niet de meest populaire stromingen in Drenthe en het valt volgens Poelstra niet mee om voet aan de grond te krijgen in dat genre. "Ik denk dat hiphop een klein stukje Drenthe is. Als je naar het Westen gaat, leeft het meer." Volgens de rapper is de doelgroep hier kleiner, maar dat wil niet zeggen dat de doelgroep er niet is."

(Tekst gaat verder onder de video)

Muziek maken is niets nieuws voor Kurki, maar optreden is een ander verhaal. "Dit is de tweede keer dat ik iets live speel", vertelt hij over zijn optreden op Djammen.

Kurki speelde eerder op het bevrijdingsfestival. "Dat is heel wat anders dan in de studio zitten." Hij is blij dat hij de stap heeft gezet om met zijn muziek naar buiten te komen. "Ik kan het ook niet, maar ach, wat leer je daarvan? Niets. Of het nu goed of fout gaat: je leert ervan."

Naast rappen leert Kurki ook zelf muziek te produceren, want hij wil de komende tijd zoveel mogelijk nummers uitbrengen. Produceren valt hem echter niet mee. "Produceren is echt een vak op zich. Ik kan het, ik heb alleen een goede producer nodig die met mij wil samenwerken." Muziek uitbrengen is misschien nieuw voor Koen, maar hij heeft altijd liedjes gemaakt en daar stopt het toch niet. 'Cijfers komen eraan. Honderd procent.'

Klik hier voor de clips die Kurki heeft opgenomen in de kelder van RTV Drenthe.

Ook nationaal en internationaal nieuws op onze website lezen? Welke kan!