Dit zijn de 5 sieradentrends van deze winter

2021-11-16 11:17:15 By : Ms. Lydia Jin

Dit zijn de juweeltjes waar iedereen naar op zoek is.

De landingsbanen waren dit seizoen bezaaid met sieraden. We zagen oorbellen met apen bij Stella McCartney (scroll naar beneden voor foto), en parels zoals altijd - maar deze keer veel, echt veel. We zagen ook veel wisselingen: dikke oversized kettingen (vaak direct in de kleding verwerkt, zoals bij Bottega Veneta), kettingoorbellen en schakelarmbanden. We gaan verder: fijne hoepels, klein en fijn, met hier en daar nogal wat bedels, en we zagen veel zilverwerk en juweelachtige riemen. Kortom: dit seizoen zit vol met spannende accessoires.

Omdat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we gekeken wat we echt gaan dragen. We keken naar de shows en onze favoriete webshops en destilleerden vijf trends waar je met een gerust hart in kunt investeren, of in je oude sieradendoosje kunt kijken.

Een klassieker die elk seizoen in een andere gedaante terugkeert. Deze keer is het nog steeds stevig, maar een beetje eleganter. We zagen de schakelketting met (hand)gehamerde details, in verlengde vorm of met kleine schakels die als een waterval naar beneden druppelen. De schakelketting is zelfs te zien op tassen, schoenen en in truien en tops.

Geen traditionele gepolijste parel voor dit seizoen, maar asymmetrische en grillige vormen die gestapeld of in strengen op de nek, hand en vingers worden gehangen. Vormen die de grilligheid van de natuur weerspiegelen en verschijnen in golven, clusters en takken.

Jeugdsentiment, maar dan in volwassen vorm. Waren het vroeger hartjes die bij elkaar passen, of sloten met een sleuteltje, tegenwoordig gaan we voor bedelarmbanden en colliers met symboliek en spiritualiteit. Als herinnering aan mijlpalen in het leven en als erfstuk dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en aangevuld.

Subtiel en ingetogen, of juist ingetogen chic, met een hoofdrol voor een enkel stuk. Kan zeker ook gestapeld worden, maar hou het minimaal: het gevleugelde gezegde less is more is van toepassing op deze categorie. Net dat tikkeltje meer, als kleine en leuke kers op de taart.

Architecturale stukken en moderne vormen in zilver(tinten) veroveren onze oren, nek en pols. Ga je voor een statement piece, denk dan aan tubes, domes en gesloten schakels. Technische hoogstandjes als tegenhanger van een nostalgische neiging en oude bekenden.