Hoe geruchten over een zwangere panda de aandelen van restaurantketens doen stijgen - Business AM

2021-12-13 05:06:36 By : Ms. Jinmei Shuai

Home » Hoe geruchten over een zwangere panda de voorraden restaurantketens vergroten

Het is een eigenzinnig verhaal dat Bloomberg vrijdag meldde. In Japan heeft de mogelijke zwangerschap van een panda het enthousiasme van investeerders voor twee restaurantketens aangewakkerd. Waarom?

Deze vrijdag maakte de Ueno Zoo in Tokio bekend dat haar reuzenpanda Shin Shin mogelijk zwanger is. Het vrouwtje heeft in maart minstens twee keer met het mannetje Ri gedekt en ze vertoont nu tekenen van zwangerschap.

Na deze aankondiging stegen de aandelen van restaurantketen Totenko met 29 procent, de grootste stijging in bijna vier jaar. Aandelen van een andere keten, Seiyoken, stegen 9 procent.

Wat is het verband tussen deze twee fenomenen? Elk van deze ketens heeft een restaurant direct naast de dierentuin. Wanneer een babypanda arriveert, wedden investeerders op een toekomstige toestroom van bezoekers naar het park. Van hen wordt verwacht dat ze daarna komen eten in nabijgelegen etablissementen.

Het is niet de eerste keer dat een panda-zwangerschap restaurantbedrijven doet stijgen op de beurs van Tokio.

In 2017 beviel Shin Shin van een welp, wat de aandelen van de nabijgelegen vestigingen een boost gaf. Vier jaar eerder doken ook soortgelijke geruchten op, waardoor het aandeel weer omhoog ging. Maar toen die geruchten over een zwangerschap niet waar bleken te zijn, kelderden de prijzen.

Deze keer is de huidige interesse in de restaurants in de buurt van Ueno Zoo echter niet alleen gerelateerd aan Shin Shin. Vanwege de coronapandemie is het park een half jaar gesloten geweest. Vrijdag heropent het zijn deuren, met zeer strikte hygiëneprotocollen. De hoop is dat met de terugkeer van bezoekers, de nabijgelegen etablissementen zich opnieuw zullen vullen met klanten. 

(ABM FN) Volgende week wordt een zeer belangrijke en opwindende week voor beleggers, aangezien een reeks rentebesluiten door centrale bankiers wordt genomen. Daarnaast is ook de macro-economische kalender goed gevuld. 

Maandag starten we de week met de Japanse Tankan-index op basis van een onderzoek onder de grotere Japanse bedrijven.