Ateliers Tilburg lanceert Tilburgse podcastserie: zes intieme portretten van Tilburgse makers - Tilburg.com

2021-12-13 05:07:56 By : Mr. Abner Min

Leuk initiatief! Ateliers Tilburg lanceert een podcastserie. 'In de ateliers', de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de buren van hun atelier. Vanaf donderdag 11 maart staat elke donderdagavond om 18.30 uur een podcastaflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online. 

In deze serie gaat student journalistiek Donna Ubags in opdracht van Stichting Ateliers Tilburg (SAT) de diepte in met makers uit verschillende disciplines. Van textiel, meubels en klokken tot hiphop, monotype en sieraden. In de podcast staat de kunstenaar in dienst van de studio centraal. Over hoe levens gevormd worden door artistieke passie, maar ook over hoe kunst gevormd wordt door de loop van een leven.

Zo kun je de komende tijd genieten van zes verschillende podcasts. We lijsten ze op.

Per aflevering wordt er een gesprek gevoerd met een van bovenstaande artiesten in een podcast van +/- 35 minuten. Elke aflevering wordt begeleid door een fotoserie van de betreffende maker aan het werk in zijn studio. De podcast is te beluisteren op Soundcloud, de foto's zijn te vinden op de social media van Stichting Ateliers Tilburg. De volledige productie 'In de ateliers' wordt na publicatie gepubliceerd op de website van Stichting Ateliers Tilburg.

Elke week het beste nieuws en de beste uitgaanstips in je mailbox? Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Controleer uw inbox of spammap om uw inschrijving te bevestigen.