Jill Biden in het blauw, Jennifer Lopez in Chanel: dit zijn de o... - Het Nieuwsblad

2021-11-16 11:21:01 By : Ms. Ales Fung

Natuurlijk waren het de krachtige, verzoenende toespraken van Joe Biden en Kamala Harris die echt indruk maakten, maar ook de outfits van de aanwezige dames vielen op. Een overzicht van de meest opvallende looks tijdens de inauguratieceremonie.

Met haar outfit stuurt Kamala Harris een duidelijke boodschap naar het Amerikaanse volk. Paars staat voor politieke eenheid en eert ook de eerste zwarte vrouw die in het Congres is gekozen. Christopher John Rogers en Sergio Hudson, twee jonge zwarte ontwerpers, waren verantwoordelijk voor het ontwerp.

LEES OOK. Kamala Harris koos niet zomaar voor paars: een ode aan de eerste zwarte vrouw in het Congres en een symbool van eenheid

Ook de kleurkeuze van Jill Biden is niet lukraak gekozen. Haar oceaanblauwe jas en bijpassende jurk van het New Yorkse Markarian symboliseren geloof, zelfvertrouwen en stabiliteit. Ook de handschoenen en het mondmasker passen bij haar outfit en zijn van dezelfde ontwerpster.

Lady Gaga mocht het volkslied zingen tijdens de officiële inauguratieceremonie. Een grote eer. En dat deed de zangeres in stijl. Voor deze unieke gelegenheid haalde ze een lange baljurk van Schiaparelli van Daniel Roseberry uit haar kledingkast, verfraaide deze verder met een grote gouden vredesduifbroche en een gouden microfoon. Op Twitter wordt vooral de link met The Hunger Games opgemerkt. Velen zien in de broche een verwijzing naar de spotvogel uit de film, die in de film als symbool van verzet wordt gezien.

Geen jurk voor Michelle Obama. Ze droeg een loszittende broek, een coltrui en een lange jas in stijlvol bordeauxrood, opnieuw van Sergio Rossi, de zwarte ontwerper die ook de outfit van Kamala Harris mede ontwierp. Het is niet de eerste keer dat de voormalige first lady voor deze ontwerper uit Los Angeles kiest.

Jennifer Lopez kwam ook de ceremonie muzikaal versterken, en dat deed ze van top tot teen in het wit. Ze droeg een witte wijde broek, een wit overhemd met ruches en een witte enkellange jas, aangevuld met kettingen en pareloorbellen, allemaal van Chanel.

De outfit van Ella Emhoff, de stiefdochter van Kamala Harris, kreeg ineens de nodige aandacht. Vooral populair was Miu Miu's jas met geruite print, die door de ontwerpstudent werd gedragen met een paar robuuste laarzen.

Ze was de jongste dichter die ooit een inauguratieceremonie bijwoonde, maar Amanda Gorman viel des te meer op. De jonge vrouw koos resoluut voor kleur met een zonnegele Prada-jas en een rode diadeem.

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.