Insidertip: in deze verborgen stadstuin kun je eten en films kijken in de buitenlucht

2021-12-29 06:35:00 By : Ms. Selina Su

Eerst lekker eten in een groene en rustige stadstuin en daarna een film kijken in de buitenlucht: dat klinkt als een perfecte nazomeravond. Goed nieuws! Bij Rotterdamse Munt kun je vanaf 28 augustus zes zaterdagen terecht voor dit fijne uitje.

Rotterdamse Munt is een verborgen parel in de stad. De stadstuinen aan de Rosestraat liggen voor veel Rotterdammers net niet op de route, maar je hoeft alleen de Willemsbrug af te fietsen en dan ben je er al. Wist je trouwens dat er wel driehonderd eetbare soorten planten en bloemen staan?

Lees verder onder de foto’s >

De films op het programma van de buitenbioscoop hebben allemaal een link met de mens en zijn leefomgeving. Er komen prachtige gebieden voorbij: van een Afghaans bergdorp naar gebergten in Noord-Macedonië en de wetlands van Louisiana. Voor de film begint, kun je in de stadstuin aanschuiven voor een verse en vegetarische maaltijd.

De laatste avond (2 oktober) heeft trouwens nog geen programmering, en jij kunt kiezen welke groene film er op het scherm te zien is. Stuur je idee in naar [email protected]  en wie weet wordt jouw favoriet vertoond.

Lees verder onder de foto >

Vanaf 19.00 uur kun je bij Rotterdamse Munt mee-eten, en vanaf 20.30 uur kun je naar binnenlopen voor de film. Rond 21.15 uur gaat de buitenbioscoop van start. Een combi-ticket kost € 20,00. Voor de film betaal je € 6,50 en de maaltijd € 14,50. Het is fijn om een eigen dekentje mee te nemen voor het geval het koud is. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over regen, want bij nat weer zit je overdekt en droog.

De filmavonden zijn trouwens niet het enige op de agenda van Rotterdamse Munt. In de fijne stadstuin worden regelmatig evenementen georganiseerd: van yoga tot concerten of workshops kruiden tekenen met inkt. Vergeet ook niet even een kijkje te nemen in het winkeltje.

Er is weer een nieuw restaurant aan de Maas geopend met de toepasselijke naam restaurant MAAS. Op het terras van…

Snel zijn: deze nieuwbouwhuizen aan het water gaan bijna in de verkoop

Aangeboden door Amazing Oriental Rotterdam Centrum

Aangeboden door Het Nieuwe Instituut

Oliebollenkramen in Rotterdam: hier scoor je lekkers

Aangeboden door Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV)

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden