Haarstyliste Kim maakt de meest unieke kapsels: 'Voor een bruiloft of een feestje, het kan allemaal!' - indebuurt Gouda

2021-12-29 06:34:11 By : Ms. Christine Ai

Aangeboden door Hairdo for you

Van bruidskapsels tot kapsels voor daggasten, gala’s of feestje, haarstyliste Kim doet het allemaal. Maar verwar haar niet met een kapster. “Ik houd me alleen bezig met de styling van het haar, zoals vlechten, opsteken, krullen en stijlen. Ik knip en kleur dus niet.”

Toen Kim klein was vond ze het heerlijk om met haren bezig te zijn, maar op de middelbare school besloot ze om in de (gehandicapten) zorg te gaan. “Ik heb het werk met mijn cliënten altijd heel erg leuk gevonden en als het even kon, zaten ze bij mij in de stoel voor een vlecht of een mooi opgestoken kapsel. Heerlijk vond ik het als deze twee werelden samen kwamen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Tijdens haar werk in de zorg is Kim als hobby gaan stijldansen bij Step by Step aan de Turfmarkt. “Er ging een wereld voor me open, vol heerlijke muziek, mooie dansjurken én opvallende kapsels. Ik kreeg steeds meer interesse in de danskapsels en vond het een enorme uitdaging om daar mee bezig te zijn.”

Op de dansschool leerde Kim Kelsey kennen. “Ik vroeg of ik een danskapsel voor haar mocht maken en zo ontstond mijn eerste danskapsel. Dit was het moment waarop ik merkte dat mijn jeugddroom weer werd aangewakkerd. Na een aantal danskapsels voor Kelsey haar wedstrijden, maakte ik de keuze om te stoppen met mijn werk in de zorg en me te focussen op de wereld van de haarstyling.”

Tekst gaat verder na de foto.

“Kim is superfijn om mee samen te werken. We hebben inmiddels al heel wat uren samen doorgebracht om niet alleen mijn danskapsels vorm te geven, maar ook om nieuwe kapsels uit te proberen. Ook doet Kim regelmatig mijn haar voor feestjes en andere gelegenheden”, vertelt Kelsey. “Kim is heel professioneel en neemt de tijd om echt iets unieks te creëren. Ze is erg sociaal en in overleg met de klant komt er altijd iets prachtigs uit. Ook vind ik het fijn dat Kim achteraf altijd vraagt of het kapsel goed is blijven zitten en of je tevreden bent. Je krijgt echt waar voor je geld!”

Mijn eerste bruidskapsel maakte ik begin 2019, maar inmiddels ben ik de tel kwijtgeraakt. Het meest bijzondere kapsel dat Kim heeft mogen maken was een bruidskapsel gebaseerd op een film. “De bruid had een foto mee van het kapsel van Keira Knightley in de film Pride and Prejudice. In het opgestoken kapsel zitten veel krullen, vlechten en parels. Het was een hele uitdaging om dit te maken, omdat de bruid heel lang haar heeft. Uiteindelijk is het echt heel goed gelukt en ben ik ontzettend trots op het resultaat.”

Tekst gaat verder na de foto.

Heb je ergens een kapsel gezien, dan kun je deze altijd als referentie meenemen naar Kim. “Het komt heel vaak voor dat iemand een kapsel heeft gezien dat ze mooi vinden. Toch probeer ik wel altijd een unieke twist te maken en het niet één op één over te nemen en geven mijn zelfgemaakte haarsieraden net even die extra touch.”

Wil jij ook een uniek kapsel laten maken door Kim of een workshop volgen? Dat kan! Stuur haar een berichtje via [email protected] of kijk voor meer informatie op de website van Hairdo for You.

Aangeboden door De Nederlandse Kluis

Aangeboden door De Nederlandse Kluis

Hotspots van 2022: deze nieuwe zaken openen komend jaar in Gouda

Aangeboden door Wijnhandel Pandora’s Bottle

Blijf op de hoogte van alles uit Gouda

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden