De beste elektrische fiets van 2021 volgens de Consumentenbond

2021-12-29 06:33:02 By : Ms. Aimee Chow

De een koopt een spotgoedkope e-bike bij de Lidl, de ander een peperdure van Aston Martin. Maar wat is nou de beste elektrische fiets anno 2021? Welnu, afgaande op de Consumentenbond is dat de Flyer GoTour6 5.00.

Ieder jaar publiceert de Consumentenbond een elektrische fiets-test. In 2021 zijn er 372 e-bikes getest die redelijk tot goed verkrijgbaar zijn. Hierbij wordt gekeken naar zaken als trapondersteuning, actieradius, bediening en uitrusting. Zo kun jij in jouw prijsklasse kijken wat de beste keuze voor jou is.

Wees gerust, er kwamen veel e-bikes in verschillende prijsklasse goed uit de test, maar er kan er maar eentje de hoogste beoordeling hebben. Met een rapportcijfer van 8,2 is de Flyer GoTour6 5.00 op dit moment het best beoordeeld door de Consumentenbond. De wegligging, het minimale geluid en het algehele vermogen speelden hierbij een belangrijke rol. Ook de actieradius is met ruim 100 kilometer ‘zeer goed’. Daarnaast is het sportieve karakter van deze elektrische fiets meegenomen in de beoordeling. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Uiteraard stipt de Consumentenbond ook een paar minpuntjes aan, zoals de kettingkast. Deze is niet gesloten, waardoor je de ketting vaker moet smeren. Daarnaast is deze elektrische fiets met een adviesprijs van 3.800 zeker niet goedkoop. Wil je meer weten over de Flyer GoTour6 5.00? Lees hier de uitgebreide analyse van de test.

Zoals gezegd is de Flyer GoTour6 5.00 niet de enige goede e-bike. Mocht je dit model te duur vinden, dan heeft de Consumentenbond een goed alternatief voor je, namelijk de Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh. Met een 7,4 scoort deze elektrische fiets bijna een punt lager dan de grote winnaar, maar je betaalt ook 1.500 euro minder. Dit model kost namelijk 2.249 euro.

Benieuwd naar de complete test van de Consumentenbond? Bekijk dan deze overzichtspagina.

© 2021 Manners Magazine. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta