Deze sieradenmerken wil je op je radar hebben in 2021

2021-12-29 06:29:48 By : Ms. filona wang

Goud, zilver, internationaal of van eigen bodem; we zetten de meest toffe sieradenlabels voor je op een rij.

Een sieraad cadeau geven is áltijd een goed idee. Of ook gewoon om jezelf te trakteren, natuurlijk. De een houdt meer van handgemaakte, funky sieraden, terwijl de ander stad en land afzoekt naar een unieke, vintage klassieker waar jaren plezier aan wordt beleefd. Eén ding is zeker: een sieraad maakt een outfit helemaal af - denk maar aan een paar statement hoops of een schakelketting die een simpele, stijve jurk meer pit kan geven.

We hebben de zoektocht naar het perfecte sieraad wat makkelijker voor je gemaakt en zetten onze favoriete sieradenmerken van het moment op een rij. Van groot tot klein, goud tot zilver, van eigen bodem tot internationaal, deze merken wil je in de gaten houden voor je volgende lievelingssieraad.

Psst: nog meer inspiratie nodig? Twee jaar geleden deelden we al een aantal favoriete niche sieradenmerken, met onder andere Wald Berlin, Mejuri en Alighieri. Klik hier.

A post shared by Felt Jewelry (@feltatelier)

Met deze Amsterdamse sterspeler kun je je hele oor volhangen met verfijnde sieraden. En dat met een prijs die je bankrekening ook kan waarderen.

A post shared by Sophie Joanne Van Bentum (@sophie_joanne_)

Nog maar een week geleden opgepopt, maar meteen al geliefd op Instagram. Dat is niet zo gek, want het Nederlandse merk (vernoemd naar de gelijknamige oprichter) belooft handgemaakte sieraden van honderd procent gerecycled goud. Bovendien zijn de sieraden made to order, wat onnodig afval reduceert. Klinkt goed. Hou je van vakmanschap en sculpturale esthetiek in fleurige vormen? Dan is dit je merk.

A post shared by @boogerbrie

Ringen uit je childhood die je ook heus nu om je vingers wil.

A post shared by 𝐯𝐢𝐧𝐭𝐚𝐠𝐞 𝐣𝐞𝐰𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫𝐲 𝐚𝐦𝐬𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐦 (@amsterdamvintagejewels)

Op zoek naar authentieke stukken? Amsterdam Vintage Jewels wordt je nieuwe go-to sieradenlabel. Het merkt biedt een ware schatkist aan zorgvuldig geselecteerde authentieke, vintage stukken afkomstig uit de jaren 1600 tot 1970.

A post shared by @goldiieshop

Nog zo'n merk van Nederlandse bodem, maar dan wel met Caribische roots. De bijzondere sieraden van Goldiie Shop geven je een eindeloos zomergevoel.

A post shared by PEARL OCTOPUSS.Y (@pearloctopuss.y)

Speur je al tijden naar het juiste sieraad om een statement mee te maken? De collecties van Oslose Carthrine Boerter zijn gevuld met maximalistische stukken die precies dat doen. Het assortiment loopt uiteen van oorbellen tot armbanden, van verzilverd metaal en bezet met royale parels en kristallen.

A post shared by PURE SHORES (@pureshores_)

Dit is de Nederlandse snoepwinkel op Instagram als het gaat om tweedehands verbluffende designer sieraden en wondermooie vintage schatten. Slide in de DM als je een van deze pareltjes wilt bemachtigen.

A post shared by FRY POWERS (@frypowers)

Nog maar piep jong (één jaar oud) is het New Yorkse merk Fry Powers. Toch heeft het al naam gemaakt met zijn vrolijke en kleurrijke ensembles waar iedereen naar smacht.

A post shared by NINNA YORK Jewellery (@ninnayork)

Al zeer geliefd bij beroemdheden als Zendaya, Tyra Banks en Katy Perry; de uitzonderlijke juwelen die iedere vrouw doen opvallen van Ninna York uit Kopenhagen.

A post shared by COREY MORANIS (@coreymoranis)

Transparante knotsgekke maar stijlvolle twists en knots uit Canada die ontstonden uit een fascinatie voor het glazen muiltje, zo verluidt het sprookje.

A post shared by Crystal Jewellery by TBalance (@tbalance_crystals)

Kristallen armbanden met een helende werking en inspirerende boodschappen, daarvoor moet je bij Tbalance Crystals zijn. De handgemaakte armbanden zijn geregen met stenen van aventurijn, herstellende labradoriet en motiverende amethist. Klinkt als iets wat we nu allemaal wel kunnen gebruiken.

A post shared by bon bon (@daisy___chains)

Fleurige designs gemaakt van strijkkralen die je flashbacks geven naar je kindertijd.

A post shared by S H Y L A (@shyla.london)

In Londen ontworpen eigentijdse en tijdloze sieraden, die ieders blik weten te vangen.

A post shared by The New Royals (@elenacorolina)

Het pareltje onder de Nederlandse sieradenmerken; van real pearls tot beachy beads.

A post shared by Ocean Republic Jewellery (@oceanrepublic)

Circulaire sieraden geïnspireerd op de zee.

A post shared by Brooke Callahan (@brooketcallahan)

Dit New Yorkse Label maakt zijn sieraden van vintage- en eigengemaakte kralen.

A post shared by CLED (@cled)

Cled werkt met hergebruikte materialen als glazen flessen. Dit resulteert in unieke, maar subtiele variaties van oorbellen, ringen en armbanden.

A post shared by H E L E N A T H U L I N (@helenathulin_studio)

Verfijnde glaskristallen en glaskralen die bijna altijd hun aard vinden in botanische structuren. En dat in opvallende kleuren.

A post shared by HOLA AMOR ESTUDIOS (@holaamor.estudios)

Dit Duitse sieradenmerk houdt wel van een grapje. De knappe bedels zijn er in allerlei soorten en maten en zijn vooral bedoeld om je vrolijk te maken. Missie geslaagd.

A post shared by Completedworks (@completedworks)

Handgemaakte, sculpturale, draagbare kunst. Completed Works verovert in een rap tempo ieders Instagramfeed.

A post shared by Loveness Lee (@lovenesslee)

Subtiele ontwerpen van duurzaam geproduceerde zoetwaterparels en gecertificeerd gerecycled zilver. Ieder stuk is handgemaakt door een klein team in Londen en wordt in kleine batches geproduceerd om verspilling te voorkomen.

A post shared by MONDO MONDO (@mondomondo)

Eerlijk is eerlijk: de opmars van dit merk is al een tijd aan de gang, maar voor wie 'm nog niet op z'n lijstje had staan, doe dat dan maar snel. Want deze gouden juwelen uit Texas maken van iedere outfit een chique bedoeling.

A post shared by KEANE (@keanenewyork)

Ouderwets glasblazen krijgt een nieuw modern jasje bij het New Yorkse label Keane. Ontwerper Colin Lynch zorgt voor een kleurrijk scala aan ring candy waar een naam als Gigi Hadid al mee wegloopt.

A post shared by S V N R (@svnrshop)

Hedendaagse vondsten op het strand die worden omgetoverd tot tropische en excentrieke oorbellen en kettingen.